ZA SRPSKE VOZAČE U MAĐARSKOJ NIŽA CENA GORIVA: Od poskupljenja izuzeta još jedna zemlja, evo i zbog čega
Gorivo u Mađarskoj, Foto: RINA, Profimedia, Wikipedia

VAŽNO ZA SVE VOZAČE

ZA SRPSKE VOZAČE U MAĐARSKOJ NIŽA CENA GORIVA: Od poskupljenja izuzeta još jedna zemlja, evo i zbog čega

U Srbiji, Vlada takođe na mesečnom nivou ograničava maloprodajne cene goriva

Objavljeno: 11:52h

Vozila sa srpskim i slovenačkim registarskim tablicama izuzeta su od povećanih cena goriva za strane vozače u Mađarskoj koje su stupile na snagu u petak u ponoć, piše portal dailynewshungary.com.

To znači da vozači automobila iz Srbije i Slovenije mogu da toče benzin i dizel po subvencionisanim cema od 480 forinti (1,22 evra) po litru, koje važe za Mađare.

Kako se objašnjava u tekstu, ovo izuzeće za Srbiju i Sloveniju je učinjeno jer je u tim zemljama takođe na snazi odluka vlasti o ograničenju cena goriva, koje važe i za mađarske vozače, a ne samo za domaće.

1 / 14 Foto: Profimedia, Zorana Jevtić

Portal dodaje da će lista zemalja koje su izuzete od odluke mađarske vlade o povećanoj ceni goriva za strance biti objavljena u uredbi ministra za spoljne poslove.

Pored toga, dailynewshungary navodi pozivajući se na portal Blik, da je slovenačko Ministarstvo ekonomije 10. maja ograničilo maloprodajnu cenu eurosupera 95 na 1,56 evra, a veleprodajnu na 1.54 evra, dok maloprodajna cena evrodizela iznosi 1,67 evra, a veleprodajna oko 1,65 evra.

U Srbiji, Vlada takođe na mesečnom nivou ograničava maloprodajne cene goriva, pri čemu nedeljeno vrši njihovu korekciju, piše dalje u tekstu i dodaje se da litar eurosupera u našoj zemlji košta trenutno oko 1,53 evra, a da je maloprodajna cena evrodizela 1,71 evro.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.