SUTRA NA SNAGU STUPA NOVA MERA: Pronađeno rešenje za NESTAŠICU ŠEĆERA u Srbiji!
Ilustracija, Foto: Espreso, Profimedia

OBRATITE PAŽNJU!

SUTRA NA SNAGU STUPA NOVA MERA: Pronađeno rešenje za NESTAŠICU ŠEĆERA u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je juče o situaciji sa šećerom u Srbiji i rekao da sa ovom namirnicom ima problema sa trgovinama

Objavljeno:

Vlada će sutra iz robnih rezervi pustiti 260 tona šećera, a cena šećera na kilogram i na veliko biće izjednačena.

Ovih dana u većini prodavnica šećera u pakovanju od kilogram skoro da je nemoguće naći, a i tamo gde se pojavi brzo nestane jer se kupuje u velikim količinama. Razlog za to su nakupci i ograničena cena od strane Vlade od 83 do 90 dinara.

Situacija je bolja za veća pakovanja jer za njih ne važi Uredba o ograničenju cena, ali je gora za novčanik građana jer ih u tom slučaju šećer po kilogramu dođe od 140 pa čak do 190 dinara.

Istovremeno, ovakvoj situaciji “kumuju” i industrija i poslastičari, koji umesto džakova, koje su do sada kupovali, zbog znatno viših cena, sada nabavljau značajno jeftinija pakovanja od kilogram. Sve to neke trgovce je nateralo da ograniče prodaju pakovanja od kilogram.

Zato je šećer juče bila jedna od važnijih tema u Nemanjinoj 11 i odluka je da se sutra iz robnih rezervi pusti 260 tona šećera kao i da se cena šećera na kilogram i na veliko izjednači.

- To će praktično onemogućiti sadašnji scenario da šećer u džakovima košta i do 190 dinara po kilogramu, a da šećera u pakovanju po kilogramu, čija je cena ograničena na 90 dinara, nema na rafovima zbog nakupaca - kaže sagovornik Blica iz Nemanjine 11.

1 / 3 Foto: Espreso

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je juče o situaciji sa šećerom u Srbiji i rekao da sa ovom namirnicom ima problema sa trgovinama.

- Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije, što bi kupovali džak od 50 kila kada je cena viša. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. Sada ćemo zaštiti cenu za kompletan šećer i intervenisati sa dodatnom količinom šećera i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža i želja da vam neko pokaže kako nečega nema, morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema - naveo je Vučić juče.

Vučić o struji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se sinoć o najavljenom povećanju cene struje, za koje su iz EPS rekli da mora biti od 20 do 40 odsto.

- Povećanje cene neće biti ni 20 ni 40 odsto, ni blizu 20 odsto, a biće kada budemo mogli da izdržimo to, a da cene ne odu u nebesa - rekao je Vučić u Davosu. Šta je predsednik još rekao o poskupljenju struje u Srbiji možete pročitati ovde.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.