POREZNICI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Zatvorena 143 objekta zbog neposedovanja novih FISKALNIH KASA!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Marina Lopičić

e-fiskalizacija

POREZNICI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Zatvorena 143 objekta zbog neposedovanja novih FISKALNIH KASA!

"Uredba je promenjena u skladu sa njihovim zahtevima, do kraja godne su oslobođeni fiskalnih uređaja", rekla je Nataša Arsić

Objavljeno: 11:57h

Poreska uprava je od 1. maja, početka pune primene Zakona o fiskalizaciji, izvršila 760 kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja. U 143 objekta izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti i to u 138 objekata na 15 dana i u pet objekata na 90 dana. Nema zaštićenih i tolerancije, kaže Nataša Arsić, načelnica odeljenja za strateške rizike u Poreskoj Upravi.

Arsićeva ističe da dužina zabrane rada zavisi od toga da li su prvi, drugi ili treći put uhvaćeni u prekršaju.

"Mislim da su oni kasno ušli u sam proces fiskalizacije, ali ovde nisu bile samo kontrole uvođenja fiskalnih uređaja u novi sistem već je bila i kontrola onih koji ne izdaju račune", objašnjava načelnica odeljenja za strateške rizike u Poreskoj upravi.

Nataša Arsić
Nataša Arsićfoto: Printscreen/RTS

Prema njenim rečima, sve kontrole koje se rade u Poreskoj upravi, ne samo evidentiranje prometa preko fiskalnih uređaja, nego i sve poreske kontrole se rade isključivo na bazi analize rizika i kriterijuma za izbor obveznika za kontrolu.

Dodaje da ti kriterijumi upućuju na delimično ili potpuno nepoštovanje propisa i u skladu s tim se opredeljuju kontrole obveznika.

"Uredba je promenjena u skladu sa njihovim zahtevima, do kraja godne su oslobođeni fiskalnih uređaja", rekla je Nataša Arsić, načelnica Odeljenja za strateške rizike u Poreskoj upravi.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.