EVO GDE MOŽETE PLATITI POREZ I BEZ PROVIZIJE: Požurite, ostalo je još MALO VREMENA za otplatu druge rate
Foto: Stock

PAŽNJA

EVO GDE MOŽETE PLATITI POREZ I BEZ PROVIZIJE: Požurite, ostalo je još MALO VREMENA za otplatu druge rate

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor

Objavljeno: 08:44h
  • 9

Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 16. maja, a dina karticom se porez može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS navode da ovom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor mogu da se plate i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, zatim porez na prihod od pol?oprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje pol?oprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor.

Novac, Sitniš, Dinari, Pare
foto: Profimedia

Takođe i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, što znači da se na ovaj način mogu platiti računi za struju, računi Infostana u Beogradu, Informatike u Novom Sadu, Telekoma i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica,navode iz NBS, može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media