PRODAJE SE JEDAN OD GIGANATA "TITOVOG VREMENA": Zavrteće vam se u glavi kada čujete kolika je POČETNA CENA!
Foto: RINA

SVEMU DOĐE KRAJ

PRODAJE SE JEDAN OD GIGANATA "TITOVOG VREMENA": Zavrteće vam se u glavi kada čujete kolika je POČETNA CENA!

Jedan od najvećih giganata "Titovog vremena", fabrika za proizvodnju uređaja za domaćinstvo "Sloboda aparati" ponuđena je na prodaju kao pravno lice.

Objavljeno:

Ponuđena je po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti.

Fabrika "Sloboda aparati" bankrotirala je 2018. godine, rešenjem Privrednog suda u Čačku, na osnovu čega će, uz odluku odbora poverilaca iz marta oveg odine, biti pristupljeno prodaji javnim nadmetanjem, koju sprovodi Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao upravnik nad ovom imovinom.

Javno nadmetanje zakazano je za 25. maj ove godine.

Na prodaju će biti ponuđeno 15 objekata fabrike "Sloboda aparati", u koje spadaju fabričke hale i druge poslovne zgrade, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika ili s pravnom državine ili kao vanknjižno vlasništvo. Na prodaju su i oprema i zalihe, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

rina
foto: RINA

Privatizacija ove fabrike započeta je još 2005. godine, ali nikada nije sprovednea. 2008. godine su zatvoreni fabrički pogoni, a sledeće godine kolektiv je ušao u postupak restrukturiranja. Od 450 radnika, 406 je prešlo u vojnu kompaniju "Sloboda".

6. oktobra 1948. godine, maršal Josip Broz Tito je osnovao zajedničko preduzeće, da bi se 1958. od vojnog dela odvojio civilni, koji je svoju rad započeo proizvodnjom usisivača "minor g", koji je pravljen po licenci nemačkog "Progresa".

Pošto fabrika uređaja za domaćinstvo "Sloboda aparati" u Čačku duguje 461,6 miliona dinara Fondu za razvoj, država je preuzela zemljište i hale u Jezdini i preneće ih vojnoj kompaniji "Sloboda".

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.