SRAMOTA: Vratile 5.000 dinara jer im je majka preminula dan nakon uplate pomoći za penzionere!
Foto: Shutterstock

nije znala kada da umre?!

SRAMOTA: Vratile 5.000 dinara jer im je majka preminula dan nakon uplate pomoći za penzionere!

Službenica je obavestila da ne zna kako će joj obračunati 14. i 15. dan novembra meseca, jer je mama umrla 14. u 19 časova?!
Objavljeno: 07:59h

Moja majka je dobila jednokratnu pomoć za penzionere u iznosu od 5.000 dinara, ali je preminula dan nakon što je tu pomoć dobila. Te pare smo morali da vratimo. Ovo je za "Novosti" ispričala čitateljka Desanka Ćalić čija se porodica suočila sa veoma neprijatnom situacijom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Mojoj sestri koja je bila ovlašćena kod Poštanske štedionice gde je naša majka primala penziju, prilikom vraćanja čekova i kartica, dogodila se vrlo neprijatna stvar. Službenica je obavestila da ne zna kako će joj obračunati 14. i 15. dan novembra meseca, jer je mama umrla 14. u 19 časova?! Poslednja kap je bila obaveštenje da moramo da vratimo iznos od 5.000 dinara, koji je sestra uzela, jer pokojnoj majci to navodno ne pripada - kaže naša sagovornica.

Ova žena je u nedoumici šta je tu ispravno i da li je u redu da ako isplata pripada svim penzionerima koji su primili penziju za oktobar 2016. godine, zašto je onda uskraćena pomoć za njenu majku. Taj iznos nije primila na ruke preko poštara, već na tekući račun.

- Gde uostalom idu te pare. Verovatno mama nije jedini slučaj u ovom momentu - pita se Desanka

U Republičkom fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje "Novostima" je rečeno da je jednokratna isplata lično pravo penzionera.

- Sredstva su namenjena kao pomoć samom korisniku, što znači da se ovo pravo ne nasleđuje u slučaju njegove smrti - kažu u PIO.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.