OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA: Tiče se snabdevanja ENERGENTIMA
Ilustracija, Foto: Profimedia

energetika

OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA: Tiče se snabdevanja ENERGENTIMA

Govoreći o kontroli nad NIS-om, i o tome da bi to pitanje u narednom periodu moglo da se odnosi na snabdevanje srpskog tržišta, rekao je "da se razmatraju sve opcije"

Objavljeno:

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da se snabdeva sirovom naftom preko Jadranskog naftovoda, jer izuzeta iz novog paketa sankcija EU, ali da će situacija biti praćena da bi se reagovalo u slučaju poremećaja ili prekida u snabdevanju.

Kojčić je u pisanoj izjavi naveo da se u ovom momentu sagledavaju sve mogućnosti, i razmatraju se sve luke u regionu za eventualni transport nafte.

"Država će, kao i do sada, činiti sve da naši gradjani i privreda u nimalo jednostavnoj situaciji imaju dovoljno energije i energenata i da imamo sigurno snabdevanje domaćeg tržišta", rekao je Кojčić.

On je naveo da istovremeno Srbija povećava rezerve kako bi u skladu sa regulativom EU na kraju ove godine imala u rezervama energente za više od 60 dana prosečne dnevne potrošnje.

1 / 7 Foto: Profimedia, AP

Govoreći o kontroli nad NIS-om, i o tome da bi to pitanje u narednom periodu moglo da se odnosi na snabdevanje srpskog tržišta, rekao je "da se razmatraju sve opcije".

Bonus video:

21:13

POPODNEVNI DNEVNIK 11.04.2022

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.