JOŠ JEDAN PROIZVOD POVUČEN SA NAŠEG TRŽIŠTA: Upotrebom ovih DUKSERICA mališani mogu da se UDAVE! (FOTO)
Duks, Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

UPOZORENJE

JOŠ JEDAN PROIZVOD POVUČEN SA NAŠEG TRŽIŠTA: Upotrebom ovih DUKSERICA mališani mogu da se UDAVE! (FOTO)

U obrazloženju za poslednji u nizu piše da vrpca za stezanje koja prolazi kroz otvore na kapuljači ima slobodne krajeve koji su od izlazne tačke do slobodnog kraja dužine od 15 do 20 cm

Objavljeno:

Još jedan proizvod je povučen sa našeg tržišta, a ovoga puta reč je o odeći za decu. Zapravo, o nekoliko njih.

Kako je upozorio NEPRO, reč je o duksericama za decu, različitih proizvođača, a zajedničko im je što njihovom upotrebom mališani se mogu dovesti u opasnost.

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji rizik od davljenja.

U obrazloženju za poslednji u nizu piše da vrpca za stezanje koja prolazi kroz otvore na kapuljači ima slobodne krajeve koji su od izlazne tačke do slobodnog kraja dužine od 15 do 20 cm.

Кada je proizvod u opuštenom stanju isti se mogu povlačiti što prestavlja ozbiljan-visok rizik od davljenja deteta, opasnost od povreda vratnog dela, a pri normalnom ponašanju i aktivnosti dece u njihovom uzrastu i stepenu razvoja, kao što je na primer igranje na igralištima, penjanje na drveće, putovanja autobusom ili vozom.

1 / 4 Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Duksevi su različitih boja, a jedna od donetih mera jeste Rešenje o zabrani nuđenja, izlaganja, isporučivanja i činjenja dostupnim proizvoda.

Bonus video:

00:13

Sahrana Snezane Nikšić

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.