HITNO SE OGLASILA NARODNA BANKA SRBIJE! Dogodila se velika promena
NBS, Foto: Stefan Jokić

PAŽNJA

HITNO SE OGLASILA NARODNA BANKA SRBIJE! Dogodila se velika promena

Promena vlasništva će u skladu sa procedurom biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti

Objavljeno: 15:38h

U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije (NBS), Rajfajzen banka a.d Beograd je danas postala jedini vlasnik Kredit Agrikol banke Srbija a.d. Novi Sad, umesto dosadašnjeg vlasnika Kredit Agrikole S.A. Pariz, potvrdila je Narodna banka.

Nakon izvršene transakcije, Kredit Agrikole banka Srbija postala je član Rajfajzen grupe, a zajedničko učešće obe banke na bankarskom tržištu u Srbiji iznosiće oko 12 odsto, saopštila je NBS.

Promena vlasništva će u skladu sa procedurom biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

1 / 4 Foto: Printscreen

Davanjem prethodne saglasnosti za promenu vlasničke strukture, NBS nastavlja da pruža podršku svim aktivnostima koje su usmerene ka stabilnosti celokupnog finansijskog sektora Srbije, navodi se u saopštenju.

Navedena promena vlasnika nema uticaja na promenu statusa klijenata te banke, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom.

Ugovori, koji su zaključeni između Banke i njenih klijenata ostaju na snazi nepromenjeni, te klijenti zadržavaju sva prava i obaveze koje su ugovorene sa Bankom.

NBS ističe i da je predmetna transakcija još jedna potvrda da je zahvaljujući odlučnim, blagovremenim i neophodnim reformama, kao i intenzivnim regulatornim aktivnostima Narodne banke Srbije u prethodnom periodu uspostavljen adekvatan okvir za poslovanje banaka i povoljan ambijent za ulazak novih i širenje poslovanja postojećih investitora na domaćem bankarskom tržištu.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.