4 KORAKA DO VOZILA, BEZ ODLASKA U PORESKU: Ovo su NOVE OLAKŠICE za kupovinu POLOVNIH AUTOMOBILA
Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVE OLAKŠICE

4 KORAKA DO VOZILA, BEZ ODLASKA U PORESKU: Ovo su NOVE OLAKŠICE za kupovinu POLOVNIH AUTOMOBILA

Oslobađanje poreza na prenos za auto-škole, taksi prevoznike, „rent a car“ vozila i vozila hitne pomoći, utvrđivaće Poreska uprava rešenjem na isti način kao i do sada

Objavljeno:

Poreska uprava saopštila je da od danas građani mogu preko portala Plati sami da obračunaju i elektronski plate porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini polovnih motornih vozila i motocikala.

Na internet stranici Uprave navodi se da je ukoliko se vozilo kupuje od drugog fizičkog lica procedura svedena u četiri jednostavna koraka.

Posle unosa ličnih i podataka iz saobraćajne dozvole kupac dobija iznos poreza.

Uplatu može odmah izvršiti na portalu putem kartice, ili posle generisanja uplatnicu za plaćanje e-bankingom odnosno skeniranjem QR koda.

Takođe uplatnicu je moguće odštampati uplatnicu pa obavezu izmiriti na šalteru pošte ili banke.

Nova usluga omogućena je izmenama Zakona o porezima na imovinu kojima je ukinut dolazak kupca u Poresku upravu kako bi pribavili rešenje o visini poreza.

1 / 4 Foto: Profimedia

Za plaćanje poreza nije potrebno registrovati se na Portalu eUprava, već je dovoljno samo uneti podatke kao što JMBG, adresa i tri podatka sa saobraćajne dozvole.

Građani koji još nisu počeli da koriste elektronske usluge i portal Plati, popunjene uplatnice mogu da dobiju na šalterima MUP-a, Poreske uprave i Pošte.

Poreska uprava će i dalje porez na prenos apsolutnih prava na polovnim motornim vozilima između pravnih lica, odnosno između pravnog i fizičkog lica, kao i porez na nasleđe i poklon utvrđivati rešenjem.

Oslobađanje poreza na prenos za auto-škole, taksi prevoznike, „rent a car“ vozila i vozila hitne pomoći, utvrđivaće Poreska uprava rešenjem na isti način kao i do sada.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.