SKUPLJI OD MESA: Zašto su beogradski prodavci povećali cenu belog luka na 800 DINARA?
Foto: Shutterstock, Thinkstock

deru kožu kupcima

SKUPLJI OD MESA: Zašto su beogradski prodavci povećali cenu belog luka na 800 DINARA?

Jedan broj trgovaca na prestoničkim zelenim pijacama podigao cenu "najzdravijeg povrća". Kilogram košta 800 dinara, a do Nove godine nema pojeftinjenja
Objavljeno:

Beli luk, dokazani "ubica virusa", kao da je od zlata. Glavica na jednoj tezgi Vidikovačke pijace košta - 40 dinara, pišu Večernje novosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po kilogramu se penje do 800 dinara. U sezoni prehlada ova zdrava namirnica je luksuz, jer, kako objašnjavaju poljoprivrednici, nije rodila ove godine. Navodno, slična je situacija i na drugim zelenim tržnicama u prestonici. Na svega nekoliko tezgi na Vidikovcu prodavala se u ponedeljak ova vrsta povrća. “Malo ga ima i na svetskom tržištu, pa je zato skuplji nego obično, nema ga, što kažu, ni za lek”, kaže jedan od iskusnih piljara. “Moj je iz sela Teočin, sa Ravne gore. Zdrav je, neprskan. Prva liga”, dodaje on. Prva ili druga liga ne zanima Divnu R. koja kupuje u skladu sa novčanikom. “Ma, preskupo”, žali se Divna.

Koristim ga svakodnevno za zaprške. Imam unučiće, pa njima posebno spremam sa belim lukom salate. Ako već ne mogu da priuštim sebi neke skupocene stvari i luksuznu hranu, žalosno je što sada ne mogu ni luk. Skuplji je i od južnog voća. Pa kilogram limuna je sada ispod 200 dinara”, kaže ona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.