I TO JE MOGUĆE! Napravili dug za struju od 1,27 milijardi, a platili 35 dinara!
Foto: Fonet

samo bahato!

I TO JE MOGUĆE! Napravili dug za struju od 1,27 milijardi, a platili 35 dinara!

RTB "Bor" je za 11 meseci potrošio struju u vrednosti od 4,39 milijardi dinara, ali je EPS-u platio svega 650.000 dinara, odnosno 0,01 odsto onoga što je potrošeno.
Objavljeno:

Jedna celina u okviru RTB "Bora" - Topionica i rafinacija napravila je dug od 1,27 milijardi dinara, a na račun EPS-a uplaćeno je 35 dinara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do sada su građani Srbije platili 900 miliona evra, koliko je država otpisala RTB "Boru" dug.

Kako prenosi "Blic", EPS ne može ovoj firmi da isključi struju jer postoji prećutni dogovor u Vladi da im se to toleriše. Ako bi RTB "Boru" isključili struju, privreda cele Timočke Krajine bila bi onesposobljena. Postojao je dogovor da nakon 31. maja moraju da plaćaju struju, ali očigledno da od toga nema ništa.

Kad prhnu ptice u Nišu - ugasi se svetlo u Leskovcu! Besmislenije objašnjenje za nestanak struje niste još čuli!

Iz EPS-a su potvrdili ova saznanja.

foto: Marko Draškić

- Podaci o dugovanju RTB-a predstavljeni su Vladi Srbije i Ministarstvu rudarstva, MMF-u i Svetskoj banci. RTB "Bor" za period januar-oktobar ove godine duguje 4,394 milijardi dinara, a ukupno je uplaćeno 654.403 dinara. Topionici i rafinaciji Bor je u istom periodu fakturisano 1,145 milijardi dinara, dok je naplaćeno samo 35 dinara. Vlada Srbije je odlukom o određivanju RTB "Bor" kao subjekta od strateškog značaja utvrdila i da od 28. maja 2015. do 31. maja 2016. nije moguć postupak prinudnog izvršenja i naplate. EPS poštuje politiku Vlade, a isključivanje struje, pored prestanka proizvodnje u tom kompleksu, izazvao bi i veoma ozbiljne tehnološke i ekološke posledice ne samo u Boru, već i na širem području - kažu u EPS-u.

Inače, deset državnih preduzeća za struju duguje 11 milijardi dinara. Pored RTB "Bora" tu su i Železara Smederevo, koju su nedavno preuzeli Kinezi, Železnice Srbije, Resavica, Azotara, Petrohemija...

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.