Savet za BDP: U januaru zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda preko četiri odsto
Ana Brnabić, Foto: Kurir Tv

izveštaj

Savet za BDP: U januaru zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda preko četiri odsto

Stabilno je i tržište gasa, kao i snabdevanje električnom energijom

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su analizirani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima.

Na sednici je saopšteno da je u januaru zabeležen rast bruto domaćeg proizvoda preko četiri odsto i da smo na putu da i dalje ostvarimo rast od 4,5 osto u 2022. godini.

Konstantovano da je lanac snabdevanja u Srbiji funkcioniše redovno i da se u poslednja dva dana, u odnosu na protekli vikend, beleži smanjenje tražnje za osnovnim životnim namirnicama u proseku za 20 odsto, saopšteno je iz Vlade.

Na Savetu je rečeno da pšenice, brašna i kukuruza ima u dovoljnim količinama za domaće potrebe.

Snabdevenost tržišta jestivim uljem je stabilna, fabrike imaju dovoljne količine ulja i za sada se ne očekuju nikakvi značajniji poremećaji.

Snabdevanje svim vrstama derivata nafte je redovno i stabilno, a na benzinskim stanicama ima svih vrsta motornih goriva i prodaja se odvija nesmetano.

Stabilno je i tržište gasa, kao i snabdevanje električnom energijom.

Na sednici je ukazano na to da je situacija u Ukrajini dovela do otežanog poslovanja određenih kompanija, uz posledice koje se osećaju u svim sektorima privrede.

Istaknuto je da je izuzetno važno voditi računa o domaćim proizvođačima koji imaju već unapred potpisane ugovore koje treba da ispoštuju, navedeno je u saopštenju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.