OVIM SRPSKIM GRADOM "GOSPODARE" PSI LUTALICE: "U strahu izlazimo iz kuća. U strahu idemo ulicom", građani OČAJNI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

GRAĐANI ZABRINUTI ZBOG OVOG PROBLEMA

OVIM SRPSKIM GRADOM "GOSPODARE" PSI LUTALICE: "U strahu izlazimo iz kuća. U strahu idemo ulicom", građani OČAJNI!

Ovaj problem je prisutan gotovo jednu deceniju, a uprkos stalnim obećanjima, rešenje nije ni na pomolu

Objavljeno:

U strahu izlazimo iz kuća. U strahu idemo ulicom. Sad i za decu strepimo. Jedan baš veliki čopor pasa stacionirao se pored škole i više ne znamo šta da radimo da se ovaj problem našeg grada konačno reši.

Ovako se Telegrafu izjadao jedan Vranjanac čije dete pohađa Osnovnu školu "Svetozar Marković". Pored kapije škole snimio je baš veliki čopor napuštenih pasa koji, priča nam, laju za kolima, napadaju druge pse i prepadaju ljude koji tuda prođu.

Veliki broj pasa lutalica neprekidno stvara probleme po Vranju, pa su krajem prošle godine iste žalbe pristizale i od roditelja čija deca pohađaju OŠ "Dositej Obradović".

Životinje, naravno, niko ne krivi, već se postavlja pitanje kako su u tolikom broju završile na ulici i ko je za to odgovoran. Kako nam je rekla direktorka škole "Svetozar Marković" Tijana Đokić, gde su nedavno snimljeni, njima je problem rešila komunalna policija.

- Zvali smo komunalnu policiju i oni su u saradnji sa zoohigijenom odveli taj čopor. Nisam ih sad videla - kratko nam je poručila direktorka škole.

Ovaj problem je prisutan gotovo jednu deceniju, a uprkos stalnim obećanjima, rešenje nije ni na pomolu. Kako su pisali lokalni mediji, čopor od oko 20 pasa svakodnevno je prisutan kod ATD-a i otežava čak i pružanje zdravstvenih usluga. Druga iskustva govore o njihovom naglom rastu, o tome kako je pored gotovo svake zgrade bilo dva ili tri napuštena psa, a sada ih ima desetak, pa i više.

1 / 4 Foto: Beta / Dragan Gojić

- Da stvar bude gora, stičemo utisak da se reaguje samo kad ih neko otruje ili kada nekoga napadnu - priča nam zabrinuti čitalac iz Vranja.

Podsetimo, Grad Vranje je 2019. godine doveo firmu „Avenija MB“ iz Beograda, a sada više nema ni njih, ni azila za pse.

Telegraf je pitanja o ovom problemu prosledio i gradskoj upravi Vranja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.