DO SADA JE BILA NETAKNUTA SRPSKA PLANINSKA LEPOTICA: Zbog novih sadržaja turisti će dolaziti U KOLONAMA! (FOTO)
Planina Rudnik, Foto: RINA

PLANINA

DO SADA JE BILA NETAKNUTA SRPSKA PLANINSKA LEPOTICA: Zbog novih sadržaja turisti će dolaziti U KOLONAMA! (FOTO)

Radovi na izgradnji Vizitroskog centra ušli su u treću, od četiri faze

Objavljeno:

Biser na zapadu Srbije, sa čijeg vrha puca pogled na srpsku Toskanu, dok se sa druge strane vide vrhovi Ovčara i Kablara konačno doživljava svoj procvat. Naime, u toku je druga faza radova na izgradnji otvorenih bazena na Rudniku i treća faza izgradnje Vizitorskog centra, koji će oživeti i privući turiste na do sada još neistraženu srpsku planinu. Ovaj kompleks sastojaće se od bazena za plivače i onih namenjenih deci i infoputla koji će otkriti sve puteve i tajne netaknute planine pored Gornjeg Milanovca.

Prva faza radova na izgradnji otvorenih bazena na Rudniku podrazumevala je rušenje postojećeg i izgradnju velikog i malog bazena za decu sa mašinskim sobama (zemljani betonski radovi), zatim izradu horizontalne i vertikalne hidroizolacije kao i prve faze instalacija. Urađen je trotoar i rampa oko dva novoizgrađena objekta koji se nalaze u sklopu kompleksa kao i potporni zid koji fizički odvaja teren oko bazena i jednog novoizgrađenog objekta od pristupnog terena i drugog objekta. Druga faza radova koja je u toku obuhvata postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, sanitarija, zatim električarske radove, malterisanje objekata, rešenje vode-sabirna jama i postavljanje instalacija u mašinskim sobama za bazene. Za prvu i drugu fazu radova iz budžeta lokalne samouprave opredeljeno je 53.978.059 dinara.

1 / 5 Foto: RINA

"Druga faza radova je u toku, s tim što imamo minimalna kašnjenja u uređenju objekata, prevashodno namenjenih za funkcionisanje bazena i objekta koji će služiti kao kafić - restoran. Mi smo za utorak zakazali sastanak sa izvođačem kako bi ubrzali dinamiku radova. Raspisali smo nabavku za treću fazu i cilj nam je da se ceo projekat završi i bude u upotrebi za letnju sezonu koja je pred nama. U Gornjem Milanovcu ovog leta otvoreni bazen neće biti u funkciji zbog izgradnje zatvorenog, a tim radovima će biti obuhvaćeno i uređenje kompletnog prostora, zbog čega kupanje neće biti moguće. Upravo zbog toga, trudimo se da radove na Rudniku maksimalno ubrzamo. Rukovođenje radom bazena na Rudniku preuzeće SRC „Breza“, pa je neophodno i da zaposleni budu prisutni ovde prilikom realizacije treće faze radova, kako bi stekli uvid koja je oprema ugrađena i koje su filter stanice u pitanju, zbog samog održavanja bazena. Verujem da ćemo uz dobru koordinaciju i dobrog izvođača, koga ćemo izabrati za treću fazu, moći da letnju sezonu dočekamo na Rudniku sa spremnim otvorenim bazenima", rekao je Dejan Kovačević, prilikom obilaska gradilišta.

Radovi na izgradnji Vizitroskog centra ušli su u treću, od četiri faze. Obavlja se unutrašnje malterisanje, postavljanje izolacije, zatim izrada ravnajućeg sloja na podovima, postavljanje keramike u mokrim čvorovima. U toku su i radovi na vodovodnoj mreži, izrada kanalizacije i postavljanje eletroinstalacija.

"Svi radovi na izgradnji Vizitorskog centra obavljaju se planiranom dinamikom. U toku je izrada projektnog plana za parterno uređenje, koje će uslediti po završetku kompletnih radova na samom objektu. Cilj je da se stvori skladna celina sa otvorenim bazenima. Turističi potencijal Rudnika na ovaj način ćemo značajno poboljšati, jer ćemo imati multifunkcionalni obejkat , kako za prodaju suvenira domaćih proizvoda tako i za smeštaj gostiju. Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac će biti zadužena za Vizitorski centar, a ova dva objekta su najveća ulaganja lokalne samouprave u MZ Rudnik. Bazene u celosti finansiramo iz sopstvenog budžeta, dok smo u projektu Vizitorskog centra sufinansijeri sa Ministartsvom turizma. Opština Gornji Milanovac ravnomerno razvija sva područja na koja je stavljen akcenat kada je turistička ponuda u pitanju a to su Rudnik, Takovo i Pranjani", zaključio je predsendik opštine.

Za dosadašnje radove na izgradnji Vizitorskog centra na Rudniku Ministratsvo trgovine, turizma i telekomunikacija do sada je opredelilo nešto više od 26 miliona dinara.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.