SRBIJA DOBIJA “HRAM FUDBALA”: Niče na istoku zemlje, a rađa se i centar za KRALJICU SPORTOVA
Napravljen je i plan za stari stadion koji se neće rušiti, Foto: Adria Media TV

HRAM FUDBALA

SRBIJA DOBIJA “HRAM FUDBALA”: Niče na istoku zemlje, a rađa se i centar za KRALJICU SPORTOVA

Napravljen je i plan za stari stadion koji se neće rušiti

Objavljeno:

U Park-šumi Kraljevica u Zaječaru uveliko se gradi stadion koji će nakon završetka radova, pre kraja godine, biti jedan od najlepših stadiona u zemlji. Ovaj moderan objekat imaće četiri potpuno pokrivene tribine sa 8.186 sedećih mesta, a stadion će ispunjavati sve najviše UEFA standarde. Takođe, u neposrednoj blizini gradiće se hoteli i drugi sadržaji, dok će stari stadion fudbalskog kluba “Timok” biti pretvoren u atletski stadion za istočnu Srbiju.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da će 28,5 miliona evra biti uloženo u stadion u tom gradu, navodeći da je to važna investicija u ovom delu Srbije. Ničić je naglasio da je u pitanju izuzetno značajan projekat ako sagledamo iz ugla da je stadion u Zaječaru jedan od predviđenih stadiona za zajedničko konkurisanje Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije za evropska i svetska prvenstva.

02:12

UŽIVAĆEMO U BOLJEM FUDBALU: Do kraja godine Srbija dobija DŽOKER KARTU, jedan grad postaje centar omiljenog sporta

Napravljen je i plan za stari stadion koji se neće rušiti, već će biti renoviran i pretvoren u atletski stadion i biće centar za razvoj "kraljice sportova".

“Verovatno da će tek po završetku gradnje ljudi uvideti značaj i veličinu svega što prati ovaj stadion. Mi smo odlučili i da stari stadion zadržimo i pretvorimo u atletski, što nam je potrebno za čitav ovaj kraj Srbije. U kompleksu sada ima četiri, a biće sedam pomoćnih terena. To otvara perspektivu za razvoj sportskog turizma”, istakao je gradonačelnik.

Nema sumnje da Zaječar sa ovim stadionom postaje centar fudbalske Srbije, a Ničić se nada da će FK Timok u naredne dve godine, kada se stadion izgradi, ući u Superligu.

“Ne mogu da ne navijam za FK “Timok” jer smo uspeli da ga bukvalno iz pepela dignemo. Vratili smo ga, evo tavori u Prvoj ligi i nadamo se da će se izvući ove godine”, rekao je prvi čovek Zaječara.

Ivan Božović, kapiten kluba, letos je došao u tim, baš kada je ekipa izborila plasman u Prvu ligu Srbije i kaže da “Timok” ima optimalne uslove za rad s obzirom da su pored glavnog terena, gde trenutno igra i gde fudbalski klub nastupa, na raspolaganju još četiri pomoćna koja su u sasvim korektnom stanju.

“Stadion u Zaječaru će biti od velikog značaja za naš grad, ali i za ceo istok Srbije. Ono što je na nama, odnosno na sadašnjoj generaciji, jeste da probamo da ove godine obezbedimo opstanak u Prvoj ligi Srbije kako bi neke naredne generacije probale superligaški fudbal”, naveo je kapiten tima.

On naglašava da je u pitanju veliki objekat koji će moći da primi sve ljubitelje fudbala koji budu želeli da gledaju FK “Timok”, ali možda i neke selekcije mlađe reprezentacije.

“Neko sam ko je dosta toga prošao, uključujući superligaški fudbal, a bio sam i tri ili četiri godine u inostranstvu. Stoga mogu da kažem da će ovakav stadion, ali i svi njemu slični koji se grade u drugim delovima Srbije, svakako doprineti boljem fudbalu, samim tim što bolja infrastruktura znači i više gledalaca i bolji fudbal”, zaključio je Božović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.