UPOZNAJTE GRAD KROZ VIRTUELNE 3D TURE, PROJEKTA „DIGITALNA KULTURA SUBOTICE”: Ovo je sjajna stvar za turizam
Subotica, Foto: Subotica živi

SUBOTICA

UPOZNAJTE GRAD KROZ VIRTUELNE 3D TURE, PROJEKTA „DIGITALNA KULTURA SUBOTICE”: Ovo je sjajna stvar za turizam

Platforma poput ove, od velikog je značaja i za turizam

Objavljeno:

Živimo u novoj eri, takozvanoj eri digitalizacije. Sve je više poslovnih operacija koje se uključuju u ovaj proces i hteli mi to ili ne, ukoliko želimo da napredujemo, moramo se prilagoditi, a prilagođavanje podrazumeva digitalizaciju. U cilju da se na jednom mestu prikažu kulturna nasleđa i bogatstva, kao i ustanove kulture i brojne manifestacije, u Subotici je osmišljena veb platforma pod imenom „Digitalna kultura Subotice”. U razgovoru sa Milankom Kostić, članom Gradskog veća za obrazovanje i kulturu, saznali smo detalje vezane za ovu platformu.

“Ovo je jedna veoma interesantna digitalna platforma, na veb prezentaciji lokalne samouprave, osmišljena da na jednom mestu prikaže ono najbolje u Subotici, a u to ubrajamo sva pokretna i nepokretna kulturna dobra, nematerijalno kulturno nasleđe, ustanove kulture kao i njihove programe rada, udruženja čija oblast delovanja je kultura i umetnost i naravno mnogobrojne manifestacije i festivale po kojima je Subotica prepoznatljiva. Posetioci zvaničnog sajta Grada Subotice klikom na baner „Digitalna kultura Subotice”, mogu da se upoznaju sa kulturnim životom u gradu putem virtuelnih 3D tura, zatim putem fotografija, kraćih opisa i kraćih tekstova na sva četiri jezika, srpskom, bunjevačkom, hrvatskom i mađarskom jeziku”, objašnjava Milanka Kostić, član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu.

1 / 3 Foto: Subotica živi

Platforma poput ove, od velikog je značaja i za turizam, jer svim zainteresovanima omogućuje da se kroz virtuelne 3D ture upoznaju sa gradom, bez obzira gde se u svetu nalaze, a u planu je i da se dopunjava novim sadržajima.

“Naš krajnji cilj, kao i cilj ovog projekta je promocija i prezentacija kulturnog nasleđa, ali i popularizacija digitalizacije kulturnog nasleđa, kao i razvoj naprednih digitalnih platformi. Mi smo ovaj projekat zamislili tako da se dopunjava sa novim sadržajima koji su interesantni, dinamični i koji zaista pokazuju kakav je život u našem gradu i šta mi to imamo da ponudimo posetiocima. Ceo projekat, osmišljen je na osnovu pravilnika o digitalizaciji Ministarstva kulture i informisanja. Podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a projekat je realizovao Grad Subotica u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture Subotica, a vrednost projekta je 650.000 dinara”, izjavila je Milanka Kostić, član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu, za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.