3 BEBE IZ ARAĐELOVCA PREBAČENE U KRAGUJEVAC! Oglasila se i bolnica: "Imaćete pravu istinu"
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

opšta bolnica

3 BEBE IZ ARAĐELOVCA PREBAČENE U KRAGUJEVAC! Oglasila se i bolnica: "Imaćete pravu istinu"

Na pitanje da li je istina da je porodilište zatvoreno, kako su pisali juče mediji, doktorka nam kaže da ništa od napisanog nije istina

Objavljeno:

Još nema zvanične potvrde da su bebe, koje su iz Opšte bolnice u Aranđelovcu prebačene u Univerzitetski klinički centar Kragujevac zaražene legionelom, kažu u Opštoj bolnici u Aranđelovcu.

- Mi zvanično još nemamo potvrdu da je legionela. Sprovodimo mere kako nam govori Institut za javno zdravlje iz Kragujevca i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Sa njima smo na sastancima od petka prošle nedelje, razne sastanke imamo i kada budemo sve kompletirali bićete obavešteni dokumentovano. Imaćete pravu istinu kakva jeste. Sve informacije kada budemo sakupili i imali potvrdu da li je legionela ili ne, i gde se ona nalazi, i iz kog uzorka, kao i koje smo mere preduzeli, sve ćemo detaljno odgovoriti. Po savetu Ministarstva zdravlja, do tog momenta ne možemo da razgovaramo sa novinarima - rečano je u Opštoj bolnici u Aranđelovcu.

1 / 4 Foto: RINA

Na pitanje da li je istina da je porodilište zatvoreno, kako su pisali juče mediji, doktorka nam kaže da ništa od napisanog nije istina.

- Saznaćete prave informacije kako jesu. Gomila stvari je nasumučno pisana i pretpostavljana, a to nije tačno. Ne možemo da razgvaramo sa medijima dok nemamo zvanično koja je bakerija u pitanju i gde se ona nalazi - kažu nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tri bebe su, kako nam je juče rečeno u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, kod njih prebačene u sredu, ali nisu precizirali kakvo je njihovo stanje, ni o kojoj bolesti je reč.

- Jedino što možemo da kažemo jeste da su tri bebe prebačene u naš Centar za neonatologiju za lečenje, nećemo do daljeg da se izjašnjavamo ni o zdravstvenom stanju, ni o bolesti - rekla je ranije Vanja Đorđević, PR Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.