POMAMA ZA BIBLIJSKIM IMENIMA: Većina ima TRI SLOVA, obožavaju ih i poznati
Beba, Foto: Profimedia

IMENA

POMAMA ZA BIBLIJSKIM IMENIMA: Većina ima TRI SLOVA, obožavaju ih i poznati

Većina roditelja zaista i vodi računa o tome kako će se ime njihovog naslednika slagati uz porodično prezime

Objavljeno:

Domaće i strane zvezde kao da se takmiče u tome ko će smisliti originalnije ime za dete, pa je i "običan" svet prihvatio ovaj trend. Troslovna moderna i unikatna imena proširila su se brzinom svetlosti Srbijom, pa se sve češće u parkovima može čuti kako roditelji dozivaju svoje mališane imenima kao što su Nea, Mia, Noe, Vid i Leon.

Čuveni Duško Radović je zapisao: "Birajte imena za svoju decu tako kao da će se jednog dana po njima zvati neka ulica".

Većina roditelja zaista i vodi računa o tome kako će se ime njihovog naslednika slagati uz porodično prezime, kakav nadimak od njega može da proistekne, kako će zvučati kada ga uzviknu sa terase. Ipak, moda je moda.

1 / 6 Foto: Printscreen/TikTok/flavinhalouise

Novopečeni roditelji iz Beograda svojim naslednicima uglavnom daju kratka neobična imena.

- Elvis, Leon, Leonardo, Emran, Manuel, Sebastijan, Elmedin, Egzon, Edison, a popularna su i kratka Jan, Vid, Leo, Teo, Noa. Što se tiče devojčica, najpopularnija neuobičajena imena su Lara, Lea, Selena, Nika, Nora, Afrodita, Dea, Ela, Teona, Zoja i Daša.

Mame Novosađanke biraju i stara biblijska imena poput Zilpa, a tu su i Borijela, Vasilisa, Gina, Larisa, Nastasija, Lara, Srna, Adiva, Gala, Mia, Nika, Alegra i Justina.

Nišlije retko deci daju neobična imena.

Mladi roditelji sa srpske estrade doneli su i novu modu - kratka i zvučna imena koja se isto izgovaraju svuda u svetu, ali to što nisu srpska, često bode oči tradicionalistima.

Manekenka Jovana Švonja je izazvala burne reakcije pošto je ćerkici dala ime Noel, a za slično ime se opredelila i Kristina Bekvalac koja je najavila da će dečaku dati ime Noa.

Kristina Bekvalac je odabrala ime Noa.

1 / 5 Foto: Instagram printscreen

Nikola Demonja i Ana Štajdohar su prvoj ćerki dali ime Nia, što u prevodu znači "smisao", a dečaku koji se rodio krajem prošle godine ime Lav.

Posebno maštovit bio je političar Čedomir Jovanović čija se deca zvou Mihajlo Lajf, Jana Hart, Zora Fejt i Anđelija Fej.

Čedomir Jovanović ima četvoro dece i svako od njih ima neobično ime

Voditeljka slagalice Marija Veljković svojoj kćerki dala je ime Neva, a pevačica Nikolija Jovanović izabrala je ime Rea.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.