Grad Novi Sad od sada snosi troškove sanacije objekata oštećenih u požaru
Ilustracija, Foto: Stefan Stojanović

grad novi sad

Grad Novi Sad od sada snosi troškove sanacije objekata oštećenih u požaru

Nakon požara, Gradska uprava za inspekcijske poslove će ubuduće, bez odlaganja, putem nadležnog inspektora sačiniti Izveštaj o zatečenom stanju na objektima

Objavljeno:

Gradsko veće donelo je Pravilnik o sanaciji objekata koji su oštećeni/uništeni u požaru na teritoriji Grada Novog Sada, kojim se bliže uređuje postupak u tim slučajevima i ublažavaju posledice prouzrokovane požarom. Za tu svrhu, novac će biti izdvojen iz budžeta Grada.

Nakon požara, Gradska uprava za inspekcijske poslove će ubuduće, bez odlaganja, putem nadležnog inspektora sačiniti Izveštaj o zatečenom stanju na objektima koji su oštećeni/uništeni u požaru, na osnovu kojeg će biti moguće proceniti stanje objekta, kao i aktivnosti koje je neophodno preduzeti. Ti podaci se, potom, dostavljaju Gradskom veću koje određuje subjekte od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji Grada Novog Sada, koji raspolažu resursima za zaštitu i spasavanje, a koji će se angažovati za sanaciju tih objekata.

Ti subjekti, odnosno firme, biće angažovani za raščišćavanje, izradu projekata i druge dokumentacije neophodne za sanaciju, samu sanaciju i stručni nadzor.

Posle toga, potrebno je da gradonačelnik potpiše ugovor o finansiranju sa tom firmom, a sam projekat će biti izrađen nakon pristanka Stambene zajednice. Projekat i ponudu za sanaciju, odabrana firma prosleđuje Gradskom veću koje treba da da saglasnost.

Sa firmom se definišu uslovi za sanaciju, zaključuje se i ugovor i finansiranju stručnog nadzora, a potom, sve tri strane (Grad Novi Sad, firma i stambena zajednica) zaključuju ugovor kojim se regulišu njihovi međusobni odnosi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.