OVAJ DEO AFRIKE POSTAO PRAVA ATRAKCIJA SRPSKIM TURISTIMA: Bio je nedostižan, evo zašto sada tamo HRLE!
Ilustracija, Foto: Profimedia/Espreso

LEPA DESTINACIJA

OVAJ DEO AFRIKE POSTAO PRAVA ATRAKCIJA SRPSKIM TURISTIMA: Bio je nedostižan, evo zašto sada tamo HRLE!

Samo sa PCR testom, ili potvrdom o vakcinaciji moglo se tokom ove zime na Zanzibar

Objavljeno:

Zanzibar je do skoro bio egzotična destinacija nedostupna većini građana naše zemlje najviše zbog cene putovanja, ali je ova godina specifična. Nakon što su mnoge zemlje Evrope zatvorile granice za naše nevakcinisane građane zbog korone, srpske turističke agencije su ove zime prodale rekordan broj aranžmana za ovaj deo Afrike.

Razlog tome, kako nam je objasnio Milan Lainović, potpredsednik Asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA), je taj što su tamo građani Srbije mogli da idu bez korona ograničenja, odnosno i ako nisu vakcinisani, piše "Kurir".

- Samo sa PCR testom, ili potvrdom o vakcinaciji moglo se tokom ove zime na Zanzibar. Imali smo ostvaren veliki broj aranžmana, znatno veći nego ranijih godina. Ljudi su oduševljeni tom destinacijom, srdačnošću ljudi, morem. Ono što je najbitnije, sa odmora nam se odande niko od putnika nije vratio zaražen koronavirusom.

1 / 9 Foto: Profimedia

- Verovatno je sama dostupnost bila ključna za odabir ovog mesta za odmor. Inače, pun pansion i put avionom tamo na 10 dana iznosi oko 1.300 evra, što su mnogi sebi sada priuštili - rekao je on i dodao da su aranžmani pravljeni mahom tako da deca do 12 godina konkretno za Zanzibar nisu plaćala hotel, već samo avionsku kartu.

Na Zanzibar, jedno od najlepših ostrva Indijskog okeana, koje se nalazi u Jugoistočnoj Africi i deo je Tanzanije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova trenutno je moguće ući uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Ministartvo navodi da se po dolasku tamo, svi putnici o svom trošku od 25 dolara podvrgavaju dodatnom testiranju (brzi test).

Inače, Lainović iz JUTE dodao je da su agencije ove godine takođe zabeležile dosta ostvarenih aranžmana i za egzotične destinacije poput Dubaija, Egipta i Turske.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.