MINISTARKA KISIĆ URUČILA KLJUČEVE PRIPADNICIMA SNAGA BEZBEDNOSTI U SREMSKOJ MITROVICI: "Da domovi budu puni dece"
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Promo

SREMSKA MITROVICA

MINISTARKA KISIĆ URUČILA KLJUČEVE PRIPADNICIMA SNAGA BEZBEDNOSTI U SREMSKOJ MITROVICI: "Da domovi budu puni dece"

U Sremskoj Mitrovici je izgrađeno 190 stanova za kupce ovih kategorija

Objavljeno: 16:23h

Sremska Mitrovica je jedan od sedam gradova u kome su izgrađeni stanovi koje pripadnici snaga bezbednosti, porodice palih boraca, ratnih i vojnih invalida i penzionera mogu da kupe po povlašćenim cenama. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, na svečanosti u novoizgrađenom stambenom bloku u Sremskoj Mitrovici, uručila je prve ključeve kupcima koji su iskoristili ovu pogodnost i rešili stambeno pitanje.

“Meni je pripala ta privilegija da budem ovde sa vama, da osetimo ovu atmosferu razvoja i napretka i da budem deo vaše porodične sreće. Pre tri godine na inicijativu predsednika republike, Vlada je pokrenula izgradnju 6.500 stanova ovog tipa, a do sada je uručeno 1878 ključeva. Nalazimo u jednom modernom naselju u Sremskoj Mitrovici sa kompletno izgrađenom infrastrukturom i upravo ovakve stvari menjaju našu Srbiju i vode je putem razvoja i napretka, rekla je ministarka Darija Kisić na svečanosti uručenja ključeva u Sremskoj Mitrovici.

1 / 5 Foto: Promo

U Sremskoj Mitrovici je izgrađeno 190 stanova za kupce ovih kategorija, a cena po kvadratnom metru u proseku iznosi oko 500 evra, što je značajno niže od trenutne cene kvadrata u ovom gradu, gde se najviša cena kreće između 1300 i 1500 evra. Pretpostavlja se da će u narednom periodu Vlada omogućiti izgradnju i kupovinu stanova po povlašćenim cenama i drugim kategorijama stanovništva, a pozitivno je što su većina kupaca stanova u Sremskoj Mitrovici mladi ljudi koji treba da zasnuju porodice.

“Upravo danas u ovom divnom naselju dodeljujemo stanove onima koji brinu o nama, koji brinu o našoj sigurnosti i bezbdednosti i zbog kojih mirno spavamo. Zato ja svima vama želim da i vi u ovim domovima odsanjate sve svoje snove, da provedete mnogo lepih i srećnih trenutaka sa svojim porodicama i želim vam da se iz svakog stana čuje mnogo dečjih osmeha, jer osmesi na licima dece su najveća nagrada za sve nas”, zaključila je ministarka Kisić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.