Grad započinje gradnju još jednog bazena: Futožani dobijaju sportski kompleks sa olimpijskim i dečijim bazenom
Ilustracija, Foto: Profimedia

projekat

Grad započinje gradnju još jednog bazena: Futožani dobijaju sportski kompleks sa olimpijskim i dečijim bazenom

Sportski kompleks u Futogu deo je prostora koji je obrađen Planom detaljne regulacije, a njime je obuhvaćen i njegov istočni deo, između ulica Proleterske i Fruškogorske, u površini od oko 3,34 hektara

Objavljeno:

Grad Novi Sad započinje još jedan veliki projekat. Tokom ove godine počinje da se gradi kompleks bazena u Futogu, koji će biti namenjen građanima na korišćenje. Deo sportskog centra delom je već realizovan, izgradnjom sportske dvorane i uređenjem njenog neposrednog okruženja, kolski prilazi i parking, ističu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Sportski kompleks u Futogu deo je prostora koji je obrađen Planom detaljne regulacije, a njime je obuhvaćen i njegov istočni deo, između ulica Proleterske i Fruškogorske, u površini od oko 3,34 hektara.

Sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće: zatvoreni olimpijski bazen, zatvoreni mali dečiji bazen, otvoreni sportski tereni- dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća infrastruktura neophodna za funkcionisanje samog objekta (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice, pešačke staze, parkinzi za automobile i autobuse, javno osvetljenje, trafo i dr.).

Realizacija će biti izvedena po sistemu “design and build”, što podrazumeva realizaciju predmetne investicije u dve faze. Prva faza je izrada Idejnog rešenja sa Studijom izvodljivosti, dok je druga faza izrada Projekta za građevinsku dozvolu, Projekta za izvođenje i izgradnju.

Tokom 2021. godine izrađeno je Idejno rešenje sa Studijom izvodljivosti Sportskog kompleksa u Futogu u vrednosti od 8,4 miliona dinara. U toku je postupak ishodovanja lokacijskih uslova.

Na osnovu sredstava predviđenih Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu, 21. februara, u postupku javne nabavke zaključen je Ugovor za izgradnju sa izradom tehničke dokumentacije Sportskog kompleksa u Futogu. Vrednost je 1.749.600.000 dinara. Ugovoreni rok je 630 dana.

Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu predviđena su i sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije. Postupak javne nabavke za izbor vršioca tehničke kontrole je obustavljen jer nije pristigla nijedna ponuda. Postupak će biti ponovljen.

(Espreso / Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.