POZNATA SUDBINA NASTAVNIKA KOJI JE OBJAVIO SPORNU SLIKU "SRPČIĆI MOJI"! Evo šta se dešava sada u novosadskoj školi
Sporna fotografija, Foto: Printscreen/INSTAGRAM/STOJKE_MINISTAR

OŠ BRANKO RADIČEVIĆ

POZNATA SUDBINA NASTAVNIKA KOJI JE OBJAVIO SPORNU SLIKU "SRPČIĆI MOJI"! Evo šta se dešava sada u novosadskoj školi

Nastavnik na zameni ovu fotografiju uslikao je u školi koju pohađaju deca različitih nacionalnosti

Objavljeno:

Fotografija sa opisom: “Srpčići moji”, izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama, a protiv profesora Miloša Stojnića, pokrenut je disciplinski postupak.

Nastavnik hemije iz novosadske OŠ “Branko Radičević” Miloš Stojnić, suspendovan je zbog objavljivanja fotografije sa nekoliko svojih učesnika koju je potpisao sa "Srpčići moji". a kojima nije zatamnio lica.

Takvu odluku, piše portal "nsuživo", donela je komisija na čijem je čelu direktorka škole Suzana Marić, nakon saslušanih izjava koje su dali nastavnik Stojnić, učenici sa “sporne” fotografije i njihov razredni starešina.

"Doneli smo rešenje na osnovu kojeg će kolega Stojnić biti vraćen na posao. Nije bilo osnova za primenu teže disciplinske mere u ovom slučaju, jer protiv njega nije bilo pritužbi ni od učenika niti od roditelja", istakla je direktorka.

Novi Sad
foto: Printscreen/INSTAGRAM/STOJKE_MINISTAR

Iako je vraćen na posao, profesor nije ostao bez kazne, a njegova mesečna zarada biće mu umanjena za 20 odsto, jer nije poštovao osnovna pravila o objavljivanju fotografija dece.

Fotografija sa opisom: “Srpčići moji”, izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama, a zbog toga je protiv njega je bio pokrenut disciplinski postupak, a ovaj, navodni, incident, mogao je profesora da dovede do toga da dobije i otkaz.

Nastavnik na zameni ovu fotografiju uslikao je u školi koju pohađaju deca različitih nacionalnosti. Slikao se sa decom srpske nacionalnosti sa podignuta tri prsta, a zatim je tu fotografiju podelio na svom Instagram nalogu uz opis "Srpčići moji".

Fotografija je bila prosleđena i na učeničku vajber grupu u kojoj su i mnoga deca druge nacionalne i verske pripadnosti, nakon čega su roditelji bili uznemireni zbog "prebrojavanja krvnih zrnaca", pisali su novosadski mediji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.