SREMSKA MITROVICA: Grad opremio nove prostorije za osobe sa smetnjama u razvoju i druge socijalno ugrožene
Ilustracija, Foto: Sremska Mitrovica živi

LEPE VESTI

SREMSKA MITROVICA: Grad opremio nove prostorije za osobe sa smetnjama u razvoju i druge socijalno ugrožene

Prostorije ovog dnevnog boravka se nalaze kao i škola na periferiji grada, pa su u Gradu Sremska Mitrovica bili rešeni da kapacitete ovog centra prošire i otvore ka građanima

Objavljeno:

U Sremskoj Mitrovici postoji Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem osoba sa smetnjama u razvoju i osoba koja potiču iz socijalno ugroženih kategorija. Ustanova ima dugu tradiciju, a svoj rad upotpunjuje Dnevnim boravkom za decu, mlade i odrasla lica sa smetnjama u razvoju koji se zove “Sunce”.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Prostorije ovog dnevnog boravka se nalaze kao i škola na periferiji grada, pa su u Gradu Sremska Mitrovica bili rešeni da kapacitete ovog centra prošire i otvore ka građanima. Zbog toga su u centru grada oformili nove prostorije za korisnike ovog dnevnog boravka, koje će biti otvorene i za građane.

“Grad Sremska Mitrovica je izdvojio u budžetu za 2022. godinu 170 miliona u okviru socijalne zaštite. Želimo sve naše usluge da podignemo na što veći i na što bolji nivo za naše korisnike. Kao jedna od aktivnosti ove godine jeste i otvaranje novih prostorija Dnevnog boravka “Sunce” gde će korisnici boraviti, družiti se, učiti, a baviće se kao i do sada svojim zanatima i proizvodima, koje će građani moći i da kupe i time pomognu njihov rad i njihovo buduće osamostaljenje”, kaže za Sremska Mitrovica živi, Dražen Riđošić, načelnik gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

Ovde će korisnici da se bave zanimanjima za koja je nabavljena i oprema, pa će finalne proizvode moći da stave na prodaju. Cilj ovakvog vrsta obrazovanja i vaspitanja jeste da se korisnici osamostale za budući život u društvu i porodici, a dnevni boravak u centru grada će im pomoći u tome. Građani će lakše moći da dođu do njih, provode vreme sa njima, druže se, a korisnici i štićenici će ovim biti osnaženi da se ravnopravno uključe u društvene tokove. Kako ističu u Gradu, otvoren koncept ovakvih centara jeste današnja praksa. Pored novih prostorija, korisnicima će i dalje na raspolaganju biti i dosadašnji prostor u školi.

1 / 5 Foto: Sremska Mitrovica živi

“Ovo je otvoreni tip dnevnog boravka za korisnike ovakvih vrsta usluga. Sa njima će da rade stručna lica, a usluge pruža kao i do sada Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović”. Vrlo je važno da svi zajedno učestvujemo u ovakvim projektima, jer time ova lica možemo da osamostalimo i ojačamo da budu sigurniji u društvu i porodici”, zaključio je Riđošič.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.