NEKADA JE NA OVOM MESTU U LOZNICI BILA LIVADA! Pogledajte šta se igradilo za samo GODINU DANA (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Nemanja Pančić

neverovatno

NEKADA JE NA OVOM MESTU U LOZNICI BILA LIVADA! Pogledajte šta se igradilo za samo GODINU DANA (VIDEO)

Dolazak "Adienta" u Loznicu je jedna u nizu potvrda svega što je u proteklom periodu urađeo na popravljanju poslovnog okruženja u Srbiji

Objavljeno: 16:35h

Nekada livada a danas moderna fabrika koja zapošljava više od 1.000 ljudi. U maju 2019. godine u industrijskom delu Loznice ovde nije bilo ničega a već 4. juna 2020. ovde je otvorena fabrika "Adient Automotive".

Podsećanja radi u industrijsku zonu u ovom gradu uloženo je tri miliona evra za opremanje infrastrukture. Zanimljivo je da je tokom četiri godine u Loznicu uloženo koliko nije investirano u proteklih 70 godina.

Ova proizvodi navlake za automobile koje prodaje kupcima na evropskom tržištu, prema standardima i zahtevima klijenata. Generalni direktor kompanije Saša Vodovar istako je da komanija vrednuje Srbiju kao odlično mesto za poslovanje. Za one koji ne znaju, Srbija je bila u konkurenciji osam zemalja.

Kompanija se se pokazala i kao društveno odgovorna pa je tako tokom epidemije koronavirusa, proizvela 1,2 miliona maski u saradnji sa Galenika farmacijom. Kompanija je nastavila poslovanje i tokom krize, pomagala lokalnoj zajednici i zaposlenima osigurala adekvatne i bezbedne uslove za rad. Takođe, kompanija „Adient“ je 2021. poklonila je Domu zdravlja "Dr Milenko Marin" laboratorijsku opremu za PCR testiranje koja je ubrzalo postupak testiranja lokalnog stanovništva na prisustvo virusa kovid-19 i dobijanje rezultata. Direktor "Adienta" u Loznici Igor Zdraveski rekao je da je društveno odgovorno poslovanje sastavni deo poslovne kulture te kompanije.

Podsećanja radi, vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara. "Adient" je 2019. godine formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak. Trebalo bi naglasiti da je kompanija "Adient" 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Dolazak "Adienta" u Loznicu je jedna u nizu potvrda svega što je u proteklom periodu urađeo na popravljanju poslovnog okruženja u Srbiji. U prilog poboljšanju poslovnog okruženja u Srbiji govore stotine kilometara novoizgrađenog auto-puta, rekonstrukcija pruga, značajna ulaganja u energetici i infrastrukturi i ulaganja u svim lokalnim samoupravama u cilju ravnomernog razvoja.

Značajno je i to što je američka kompanija "Adient" podigla ne samo Loznicu, već i celo Podrinje i Rađevinu. Nova fabrika je važna za ceo ovaj deo Srbije jer daje veliki impuls napretku privrede a ujedno doprinosi da u lokalnom budžetu bude više novca za puteve i projekte komunalne infrastrukture.

Čelni ljudi grada nisu krili zadovoljstvo što je jedna ovako značajna i renomirana kompanija kao što je "Adient" prepoznala upravo Loznicu kao dobro mesto za ulaganje. Ujedno su se zahvalili i predsedniku Srbije i Vladi Srbije na pomoći i podršci razvoju Podrinja. Koliko su dogovori poštovani od početka zajedničke saradnje govori i činjenica koju je konstatovao prvi čovek grada kako "nikada u istoriji Loznice se nije desilo da za dva meseca počne izgradnja dve fabrike".

Kompanija Adient inače posluje u 34 zemlje sveta i u više od 238 pogona zapošljava oko 85.000 radnika, a godišnje proizvede 25 miliona sedišta za poznate automobilske brendove.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.