SEDMOČLANA PORODICA IZ BRZOG BRODA USKORO U OBNOVLJENOM DOMU: Konačno će imati sve što im je potrebno
Baka Dušanka, Foto: Printscreen/RTS

humanitarna akcija

SEDMOČLANA PORODICA IZ BRZOG BRODA USKORO U OBNOVLJENOM DOMU: Konačno će imati sve što im je potrebno

Iz fondacije planiraju i opremanje kuće novim nameštajem i belom tehnikom

Objavljeno:

Nakon što je u javnost izašla priča i slika o tome kako živi šestoro dece o kojoj se stara baka sa primanjima od 35 hiljada dinara mesečno, pošto ih je majka napustila a otac umro, ovoj porodici iz Niša počela je da pristiže pomoć. Novac se uplaćuje na bakin račun, a humanitarna fondacija "Pokreni život" dovršava im i renovira kuću.

Nedovšena i neuslovna kuća i oskudevanje u svemu biće uskoro samo slika u sećanju šestoro dece iz niškog naselja Brzi brod o kojima brine baka obolela od Parkinsonove bolesti. U pomaganje se uključilo mnogo pojedinaca i kolektiva, a humanitrarna fondacija "Pokreni život" obezbedila je materijal i sredstva i započela radove na kući.

"Vrlo sam srećan zbog toga, zbog nove budućnosti koja čeka moju braću i sestre. Novi život, tako to gledam, nova budućnost. I dobio sam veliku volju za borbu, da idem dalje", kaže Nikola Cvetković iz Brzog broda.

"Menjali smo celokupnu stolariju u kući, prepravili elektro mrežu, prepravili vodovodnu mrežu, zidove izgletovali. Posle imamo laminate, podove, da krečimo, sa poljne strane kuće fasadu radimo. Mi smo srećni kad nekoga usrećimo", nabraja majstor Ilija Janković iz Leskovca.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Iz fondacije planiraju i opremanje kuće novim nameštajem i belom tehnikom.

"Izuzetno smo zadovoljni. Brzo smo i organizovali i brzo krenuli sa radovima i želimo da vidimo lica ove dece kad budu videli novi dom i dobili svoje sobice. Verujem da će biti i osmeha i sve ono što nama puni srca", kaže Dušan Miljković iz Humanitarne fondacije "Pokreni život".

A dok vredni majstori rade, porodica Cvetković je u selu Jelašnica u blizini Niša kod kumova. Tamo su otišli sa optimizmom koji je u kuću došao sa velikim brojem humanih ljudi.

"Kad su počeli ljudi da dolaze, kao san, da li je istina, da li je java ili san", s nevericom je govorila baka Dušanka Cvetković

Pomoć
foto: Printscreen/RTS

Radovi bi trebalo da budu završeni za 10 do 15 dana. U međuvremenu, Grad se angažuje na pronalaženju posla za Nikolu, a Centar za socijalni rad je do prenošenja starateljstva nad decom na njega, za staratelja postavio službeno lice koje se odmah angažovalo oko ostvarivanja prava na porodičnu penziju i dečji dodatak.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.