PARAĆINSKO PORODILIŠTE UPRKOS PANDEMIJI OBARA REKORDE: Rođeno 80 beba više u odnosu na 2019. godinu, BRAVO!
Porodilište, Foto: Profimedia

LEPE VESTI

PARAĆINSKO PORODILIŠTE UPRKOS PANDEMIJI OBARA REKORDE: Rođeno 80 beba više u odnosu na 2019. godinu, BRAVO!

Uslovi u porodilištu su poboljšani

Objavljeno:

Paraćinsko porodilište poslednje dve godine uprkos epidemiji beleži od 50 do 80 beba više u odnosu na 2019.godinu. Zbog odličnih uslova koje ovo porodilište posle renoviranja ima mnoge mame i iz okolnih mesta odlučuju se za porođaj u Paraćinu, javlja RTS.

U kolevkama pored maminih kreveta u istoj sobi Marija i Zlata. Mame zadovoljne jer kada porođaj prođe, kažu sve je bezbrižnije i lakše.

- Porođaj je bio carskim rezom, porodila me doktorka Cica, dobili smo prelepu devojčicu, presrećni smo roditelji, inače njeno ime je Zlata - priča Jelena Milutinović, mama iz Paraćina.

Odahnuo je i tata Dušan Antonijević iz Dragoševca kod Jagodine, po drugi put postao je otac: "Malo pre oko devet sati dobili smo sina, imamo ćerkicu."

Na odeljenju je trenutno 11 beba. Zaposleni vole kada imaju puno posla i po tome se u šali kažu, razlikuju od drugih službi u bolnici.

- Naš posao jeste odgovoran i težak, tako da nosi sa sobom veliku odgovornost tako da jeste teško, ali je veoma bitno da voli čovek ono što radi onda mu ništa nije teško - navodi babica Dragana Antić.

Krajem 2019.godine paraćinsko porodilište su mame u anonimnoj nacionalnoj anketi ocenile kao najbolje u kategoriji malih porodilišta. Nije zato retkost da buduće mame ovde dolaze i iz okolnih mesta koja teritorijalno pripadaju Jagodini ili Ćupriji. Prošle godine u odnosu na 2019.bilo je 55, a godinu pre toga 77 beba više. Činjenica je da su se mame u jednom periodu ovde porađale i zbog toga što zbog epidemije nije radilo porodilište u Ćupriji, ali to ne umanjuje zadovoljstvo koje donose pune kolevke.

- Taj boravak ovde uključujući naše babice, neonatologa, dve doktorke neonatologije, sestre u bebi boksu svi su jako ljubazni, prijatni i sve to kad se pogleda, sabere sve to daje jednu lepu sliku o našem porodilištu - kaže dr Kojić Slobodan, načelnik ginekologije i akušerstva.

- Lepo je da negde možemo da se pohvalimo pozitivnim brojkama obzirom da se sve vreme priča o brojkama kovid pacijenata", kaže dr Saša Bacić, direktor OB Paraćin. "Imamo jedno jako lepo porodilište, možda je to jedan od razloga zašto se trudnice i iz Svilajnca, Despotovca i iz svih ovih graničnih opština naših i Ćićevca porađaju u Paraćinu.

U paraćinskom porodilištu se nadaju da će se više beba roditi i ove godine jer su mnogi zbog pandemije odlagali roditeljstvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.