NAJROMANTIČNIJE BRDO IZNAD GORNJEN MILANOVCA: Ljubav jaka kao granit!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

posetite!

NAJROMANTIČNIJE BRDO IZNAD GORNJEN MILANOVCA: Ljubav jaka kao granit!

Toliko traju ta obostrana muško-ženska uveravanja, na Dan zaljubljenih protkana i ljubavnom poezijom, muzikom

Objavljeno:

Ove reči romantično i nepokolebljivo uz Kamen ljubavi na zabačenom Umetničkom brdu u Velereči, iznad Gornjeg Milanovca, na Dan zaljubljenih, ali i mimo njega, već deceniju izriču mnogi sadašnji i mogući bračni parovi.

Toliko traju ta obostrana muško-ženska uveravanja, na Dan zaljubljenih protkana i ljubavnom poezijom, muzikom... Vesela druženja, za mnoge prisutne u žaru ljubavne čežnje i nadanja, prerasla su u svojevrsni sevdah-kult pored ove neobične stene.

Granitni Kamen ljubavi, jedinstveno obeležje u svetu sa prirodnim oblikom srca, pre deset godina postavilo je Udruženje radnika umetnika Srbije i Crne Gore. I ne sluteći da će monolitna stena postati stecište zaljubljenih, koji veruju da će im sudbina podariti trajnu i žarku ljubav željene osobe.

Kamen ljubavi
foto: Printscreen/Youtube

- Nije ovo "ludi kamen", na koji prema onoj izreci "staju" devojka i momak kad se venčaju.

Taj postoji samo u mašti, Kamen ljubavi je stvaran - vele umetnici.

Neobičnu godišnju manifestaciju pomaže Turistička organizacija Gornjeg Milanovca, a ovo mesto je na turističkoj mapi Srbije. Tu stižu zaljubljenici, ali i znatiželjnici i iz mnogih dalekih mesta. Usled nepovoljne epidemiološke situacije, ovogodišnja fešta održana je uz manje zaljubljenih parova nego ranije. Ipak, svojim dolaskom uveličali su je planinari iz Beograda i Novog Sada.

- Ovde smo samo u prolazu, ali ovo će za nas sve ostati nezaboravan doživljaj - veli Zoran Vujošević, iz PK "Azimut" u Beogradu.

VEČNA DESANKA

NA STENI, simbolu granitne ljubavi, uklesani su stihovi večne pesnikinje Desanke Maksimović: "Ne merim više vreme na sate, ni po Sunčevom vrelom hodu. Dan mi je kad se tvoje oči vrate, a noć kad ponovo od mene odu".

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.