UMRLA DOKTORKA IRENA KOSTIĆ!
Dom zdravlja, Foto: Nebojša Mandić / Ilustracija

LJUDI U SUZAMA

UMRLA DOKTORKA IRENA KOSTIĆ!

- Kakav je ona čovek bila pa onda pedijatar moglo je da je bude u novinama, tv emisijama, privatnim klinikama..

Objavljeno:

Irena Kostić, pedijatar iz Beograda preminula je juče nakon teške bolesti.

Ova vest veoma je potresla sve one koji su je poznavali, što se može videti po ispisanim porukama koje su usledile nakon saznanja o tragediji. Osim što je bila dobar lekar, svi se slažu da je Ireena pre svega bila dobar čovek.

- Kakav je ona čovek bila pa onda pedijatar moglo je da je bude u novinama, tv emisijama, privatnim klinikama...Ovakvog čoveka, kao što je bila dr Kostić retko srećemo u životu a kamoli u situacijama kada su nam deca bolesna a mi, roditelji, ranjivi - napisala je Marijana Bogojević na svom fejzbuk profilu.

U opširnom tekstu koji je objavila na društvenoj mreži, Marijana je opisala trenutak kada je prvi pregled njenoj bebi obavila upravo dr Kostić.

- Prvi pregled, sa Melinih mesec dana...Umorni, bledi, iscrpljeni, Maki sa prevrnutim duksom (što uvidjam po ulasku u ordinaciju)...Dočekuje nas nasmejana dr koja menja boju glasa kada se obraća bebi, prvo je uzela, nežno joj pričala i tek kada se uverila da beba neće zaplakati, počela da je pregleda - napisala je Bogojević.

Ona je dodala da je pregled trajao skoro sat vremena, a da je doktorka sve vreme pričala strpljivo i odgovarala na pitanja...I tako punih 6 godina.

Dom Zdravlja Vračar druga kuća

Dom zdravlja Vračar, od Meline 2. godine bio je kao druga kuća za Marijanu i njenu ćerkicu, koje je dr Kostić sa osmehom i ljubaznošću dočekivala. Kako kaže dr je uvek bila na strani majki.

"Ja sam uvek na strani majke". Uzme kalendar, sabira i sabira, pravi plan kako da što duže budeš uz svoje dete - kaže ona. Dodaje da se dr Kostić verovalo najviše. I kad postavi dijagnozu i kada prepiše terapiju. Bila je voljena kao član porodice.

- Drago mi je da smo joj to jednom rekli. Drago mi je da ju je Pavle upoznao i bio njen pacijent bar prvih godinu dana. Nadali smo i verovali da će se vratiti. Onako slatka, nežna a čvrsta kada treba, dobronamerna, dobrodušna, dobra! - kaže ova majka.

Dr Irena je kaže radila iz srca i sa srcem svoj posao, bez poklona, čašćavanja, onako kako su svi navikli naše lekare.

- Dva puta sam joj odnela poklončić u znak zahvalnosti i uz stid joj davala, pravdanje, pognutu glavu. Nije ona radila za novac, materijalno, bila je andjeo koji hoda, andjeo koji leči decu, andjeo i za nas, roditelje. Neka mirno počiva naša "Kostićka". U našim srcima živeće doveka.

"Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi!" - završila je svoj ispisani govor u čast doktorke Irene, Marijana Bogojević.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.