VODITELJKA SLAGALICE PONOVO DIGLA SVE NA NOGE: "Polako, razvalićeš ga" (VIDEO)
Slagalica, Foto: Printscreen

HIT

VODITELJKA SLAGALICE PONOVO DIGLA SVE NA NOGE: "Polako, razvalićeš ga" (VIDEO)

Ime pobednika prvog ovogodišnjeg ciklusa, Arsenija Arsića, publika će još dugo pamititi

Objavljeno:

Kviz "Slagalica" koji se svakodnevno emituje na Prvom programu Radio televizije Srbije, jedan je od retkih koji je tokom gotovo 30 godina emitovanja uspeo da zadrži status najgledanijeg domaćeg kviza iz epizode u epizodu.

Ono što nas drži prikovanim za ekrane svako veče na prvom mestu je odvažnost takmičara da pokažu svoje znanje na televiziji, ali i mnogobrojne interesantne scene koje kasnije danima kruže po društvenim mrežama, bilo da su u pitanju lapsusi i reakcije takmičara, pitanja i odgovori koji su nas sve zbunili, a bogami i "skandali" koje smo kadri da ne zaboravljamo tako lako.

Pobeda koja se pamti

Ime pobednika prvog ovogodišnjeg ciklusa, Arsenija Arsića, publika će još dugo pamititi. Mladić iz Beograda privukao je pažnju čitave Srbije već u prvom nadmetanju početkom januara, kada je trijumfovao sa preko 200 poena i pokazao znanje na kojem bi mogli da mu pozavide i mnogo stariji, budući da ima tek 21 godinu.

Ovaj student ekonomije sa istim žarom nastavio je do samog finala što se najbolje ogleda u trijumfu nad Milanom Đorđevićem, koji je jedva uspeo da zaradi svega 17 poena, zbog čega je ova epizoda donela jednu od najubedljivih pobeda koje se sećamo.

Arselije je u finalu ciklusa uspeo da savlada Lazara Živkova, kada je nakon neizvesne borbe, posle samo jedne otvorene kolone dao tačno konačno rešenje cele asocijacije. Tako bi moglo da se opiše i čitavo njegovo učešće u popularnom kvizu, čiji je postao i šampion.

- Baš je išlo tečno, pomalo i suprotno mojim očekivanjima. Očekivao sam da će biti puno napetije, ali kada sam dobio podstrek u kvalifikacijama, u četvrtfinalu se to nastavilo. U polufinalu je bilo klimavo, ali neke stvari su doprinele tome da pobedim - rekao je mladić prilikom uručenja čeka u iznosu od 300.000 dinara.

Osim toga, ono što je doprinelo da Arsenije osvoji srca publike kraj malih ekrana bili su vaspitanje i kultura koju je pokazao, hvalivši svakog takmičara kojeg je pobedio.

"Ja bih napustio emisiju da mi je to rekla"

U centru pažnje ljubitelja "Slagalice" ne tako davno našla se situacija od čitave dve sekunde, koju su korisnici društvenih mreža brzo okarakterisali kao "skandal". Glavni krivac za to bila je voditeljka Kristina Radenković kada je, nakon što je takmičar dao tačan odgovor, potvrdila da je konačno rešenje asocijacije reč "kontinent", ali ga je takmičar izgovorio pogrešnim akcentom.

Kako je, čini se, čitava Srbija poludela zbog njene reakcije na odgovor takmičara, povodom ovog slučaja morala je da se oglasi i sama medijska kuća, koja je potvrdila da voditeljka nije napravila grešku.

"Neosnovane optužbe su, paradoksalno, upućene kvizu koji mnogo polaže na tačnost, informativnost i vrednosti obrazovanja, nauke i kulture. Da je došlo do greške ili nepravilne upotrebe akcenata, reakcija javnosti bi bila razumljiva - međutim, greške nema", tvrdili su tada iz RTS-a.

Ipak, njihovo saopštenje nije stavilo tačku na slučaj, već su korisnici društvenih mreža nastavili da "love" greške pomenute voditeljke i - pronašli ih.

"Polako, razvalićeš ga"

Komične scene kojima smo svedočili u poslednjih nekoliko meseci najčešće su se odnosile na lapsuse takmičara, a jedan od najupečatljivijih izgovorio je takmičar Zdravko Gulan, kada je progutao samo jedno slovo. Umesto "mormoni", kao odgovor na pitanje u igri "Ko zna zna", Zdravko je odgovorio "moroni" i postao pravi hit na internetu.

Osim njih, Dragica Tanasković i Milena Ilić, rivalke iz prethodnog ciklusa takmičenja, ostaće upamćene po upornosti da kolonu u igri "Asocijacije" otvore istim, netačnim odgovorom.

Pored znanja, da biste došli do trijumfa u popularnom kvizu neophodna je i brzina, što su neki takmičari shvatili ozbiljnije nego što je potrebno i nastale su scene koje i danas kruže po društvenim mrežama.

Branimir Arsić i Nedeljko Šujica proglašeni su šampionima u ovoj disciplini, kada su u svakom od nadmetanja besomučno udarali po mišu, ne bi li dobili priliku da prvi odgovaraju na postavljeno pitanje u igri "Ko zna zna". Mladići su bili toliko uporni u ovome da su korisnici društvenih mreža debatovali - kako i šta uraditi da se smanji doživljaj prema tasteru?

Ipak, jednom od njih, Branimiru Arsiću, pored znanja ova "veština" donela je titulu najboljeg takmičara prethodne godine.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.