DOKTOR ŠEKLER O KRAJU PANDEMIJE, STELT OMIKRONU I BRZIM TESTOVIMA: "Ova pandemija je BOŽJA KAZNA"
Milanko Šekler, Foto: Printscreen/K1

PANDEMIJA

DOKTOR ŠEKLER O KRAJU PANDEMIJE, STELT OMIKRONU I BRZIM TESTOVIMA: "Ova pandemija je BOŽJA KAZNA"

Ja se slažem sa doktorom Konom, sve ide u dobrom pravcu, ali treba zadržati opreznost

Objavljeno:

Dr Milanko Šekler je danas na K1 televiziji rekao da se slaže sa doktorom Predragom Konom, ali uz jednu napomenu. Takođe je objasnio šta je stelt omikron i zašto brzi testovi mogu da pogreše i otkrio da smatra da je ova pandemija Božja kazna.

- Ja se slažem sa doktorom Konom, sve ide u dobrom pravcu, ali treba zadržati opreznost. Pandemija jeste pri kraju i biće gotova za vakcinisane koji su preležali korona virus jedanput ili dvaput, i dalje nam fali od 35 do 40% vakcinisanih – rekao je dr Šekler u „Uranku“, a potom objasnio šta je stelt omikron.

- Stelt znači nešto nevidiljivo i to ne menja suštinu omikrona. To „stelt“ je napravilo zabludu da se omikron ne može dijagnostikovati, što apsolutno nije tačno. Bio je dovoljan jedan PCR test da vidite da li je u pitanju omikron ili delta soj, a razlika kod stelt omikrona je to što je potrebna dodatna analiza da bi se otkrilo koji soj je u pitanju, omikron ili delta.

1 / 19 Foto: RINA

Na pitanje zašto brzi testovi daju lažni rezultat, dr Šekler odgovara:

- Brzi testovi ne daju lažno pozitivne rezultate, ali daju lažno negativne ukoliko nema dovoljno virusa i zato je idealno da se uzorak uzme u prvih pet dana bolesti. Ako uzmete od 30 do 50 hiljada čestica virusa u brisu, test će biti pozitivan, ali ako uzmete samo 5-10 virusnih čestica biće negativan. PCR test bi i za 5-10 virusnih čestica rekao je da ste pozitivni, je PCR meri na hiljadite delove milimetra, a brzi test centrimetre. Izašli su radovi da i osoba koja ima oko 33 CT-vrednost virusa u sebi jeste zaražena, ali ne može nekoga da inficira. Teško možete nekoga zaraziti ukoliko ste asimptomačni - kaže dr Šekler, i zaključuje:

- Ovo je Božja kazna, kazna prirode, jer se ponašamo kao idioti jer nam je novac postao najbitniji. Važno nam je samo da svuda putujemo i sve jedemo, uništavajući prirodu i istrebljavajući životinje, u kojima se nalazi još 100.000 nepoznatih virusa – ispričao je dr Milanko Šekler za K1 televiziju.

(Espreso / K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.