PARAĆINCI TVRDE DA SU PRONAŠLI MIŠJI IZMET U HLEBU, A IZ PROIZVODNJE KAŽU DRUGO: Na šta vama OVO liči? (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Mi svi iz Paracina, Profimedia

OPREZ!

PARAĆINCI TVRDE DA SU PRONAŠLI MIŠJI IZMET U HLEBU, A IZ PROIZVODNJE KAŽU DRUGO: Na šta vama OVO liči? (FOTO)

Komentari izrevoltiranih Paraćinaca samo su se nizali ispod ove fotografije...

Objavljeno: 13:51h

U Fejsbuk grupi "Mi svi iz Paracina" objavljena je fotografija hleba iz jedne paraćinske pekare u kome se, kako se navodi, nalazi mišji izmet.

hleb
foto: Printscreen/Facebook/Mi svi iz Paracina

Komentari izrevoltiranih Paraćinaca samo su se nizali ispod ove fotografije:

Pekara
foto: Printscreen Facebook

Kontaktirali smo i pekaru u kojoj je hleb napravljen (ako je suditi po papiru u kojem se nalazi), ali su nam rekli da hleb i peciva više ne proizvode oni i da je pekara izdata drugoj firmi.

Pozvali smo i kompaniju na koju su nas uputili, a nakon poslatog mejla i priložene fotografije hleba, dobili smo odgovor koji prenosimo u celosti:

" Primili smo Vaš mail i odmah preispitali dostavljenu reklamaciju i upite.

Proces proizvodnje hleba u proizvodnoj jedinici Paraćin odvija se po definisanom tehhološkom postupku: priprema sirovina tj. prosejavanje brašna, odmeravanje ostalih sirovina koje se doziraju u zames, mešanje testa, deljenje i oblikovanje testa, fermantacija, pečenje i pakovanje proizvoda.

Na istoj liniji se proizvode i proizvodi/hlebovi u čiji sastav ulaze razne semenke (npr lan, susam...), tako da možemo tvrditi da crna primesa u hlebu, koja se vidi na dostavljenoj slici , potiče od lana koji ulazi u sastav proizvoda, a koji se proizvodio neposredno pre belog hleba.

Nakon prelaska sa jedne vrste testa na drugu je faza čišenja linije, koju u ovom slučaju, na osnovu dostavljene slike, radnici u pogonu očigledno nisu sproveli na odgovarajući način (što je dalji predmet naše interintervenisanja i opomene odgovornim radnicima)

U proizvodnoj jedinici Paraćin, kao i u svim drugim proizvodnim jedinicama širom Srbije, sprovodi se redovno monitoring od strane ovlašćene kuće za deratizaciju i dezinfekciju i prisustvo glodara nije zabeleženo.

Mi ćemo svakako interno preispitati rad radnika zaposlenih u pekari, hvala na saradnji i skretanju pažnje.

Svakako je svima u interesu da imamo ispravan i bezbedan proizvod i zadovoljne potrošače.", navode za Espreso iz kompanije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.