KO MOŽE DA SE PRIJAVI NA KONKURS VOJSKE SRBIJE? Ovo su svi USLOVI za prijem kandidata!
Anja Krnjeta, Foto: PINK Printscreen

PROVERITE

KO MOŽE DA SE PRIJAVI NA KONKURS VOJSKE SRBIJE? Ovo su svi USLOVI za prijem kandidata!

Krnjeta je istakla je da je konkurs raspisan za prijem kandidata iz civilstva koji su završili osnovne akademske studije

Objavljeno:

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za rezervne oficire roda avijacije, kao i prijem podoficira u ratno vazduhoplovstvo i PVO. Kapetan Anja Krneta istakla je za PINK da će najuspešniji polaznici kursa imati priliku da stupe u aktivnu vojnu službu, dobiju zvanje potporučnika roda avijacije i nastave letačku obuku kako bi postali piloti ratnog vazduhoplovstva.

Takođe, oni koji uspešno završe kurs za podoficire postaju kandidati za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Krnjeta je istakla je da je konkurs raspisan za prijem kandidata iz civilstva koji su završili osnovne akademske studije, u profesionalnu vojnu službu, da bi postali piloti Vojske Srbije.

- Osnovni uslov jeste da kandidati imaju do 27 godina i imaju diplomu o završenim osnovnim akademskim studijama – rekla je Krnjeta.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

Ona kaže da je svaki fakultet u opticaju.

- Kandidati koji se prijave, prođu selekciju i sve neophodne preglede, mogu u perspektivi jednog dana da postanu piloti, ali najpre postaju prvo rezervni podoficiri Vojske Srbije u avijaciji, nastavljaju letačku obuku, i u nekoj budućnosti, ukoliko dobro završe, imaju dobre ocene, mogli bi da postanu i piloti VS – rekla je Krnjeta.

Vodnik Lazar Petrović rekao je da je takođe raspisan konkurs i za prijem lica iz civilstva u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

- Konkur je otvoren 1. februara i biće otvoren do 2. marta 2022. Mogu da se prijave svi punoletni državljani, oba pola, ne stariji od 40 godina, sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom – rekao je Petrović.

Kako kaže, kandidati koji uspešno završe kurs, biće upućeni u kurs za podoficire i biće promovisani u činove vodnika i biće raspoređeni na svoje funkcije – rekao je Petrović.

Krneta je istakla da kandidati mogu biti oba pola, oni prolaze zahtevne lekarske preglede, zatim se upućuju na selektivnu obuku i letenje.

- Oni koji prođu od septembra nastavljaju dalju obuku – rekla je Krnjeta.

(Espreso / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.