Direktor UKC Kragujevac: Na bolovanju više od 200 zdravstvenih radnika! Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom
Ilustracija, Foto: Daktilo, Printscreen/Google Earth, EPA-EFE/Marko Đoković, Ilustracija

stanje i dalje složeno

Direktor UKC Kragujevac: Na bolovanju više od 200 zdravstvenih radnika! Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom

U ovom trenutku zbog zaražavanja koronavirusom na bolovanju je više od 200 zdravstvenih radnika ove ustanove, što dodatno otežava situaciju, kažu u UKC Kragujevac

Objavljeno:

Situacija sa koronavirusom u Univerzitetskom Kliničkom centru (UKC) u Kragujevcu je i dalje veoma ozbiljna, ali je pod kontrolom, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove doktor Slobodan Milisavljević.

Trenutno su u kovid sistemu 264 pacijenata, koji se leče od posledica zaraze koronavirusom.

1 / 6 Foto: RINA

"Na dnevnom nivou u poslednjih 15 dana imamo između 35 i 40 prijema, što je znatno više od broja otpusta. Iskorišćenost postelja u kovid sistemu je oko 60 procenata. Mi i pored toga pažnju posvećujemo i non-kovid pacijentima, najviše najtežim onkološkim pacijentima", kazao je Milisavljević.

"Operativni program se sprovodi, ali je on zbog aktuelne situacije ograničen na onkološke operacije i hitna stanja. Prati se epidemiološka situacija putem redovnih sastanaka Kriznog štaba UKC-a koji se zakazuje po potrebi i više puta dnevno, tako da je situacija pod kontrolom, ali je vrlo ozbiljna", poručuje direktor UKC Kragujevac.

U ovom trenutku zbog zaražavanja koronavirusom na bolovanju je više od 200 zdravstvenih radnika ove ustanove, što dodatno otežava situaciju, kažu u UKC Kragujevac.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.