SUBOTICA: PREZENTOVAN EKOLOŠKI SISTEM „gReact”! PRIJAVA PROBLEMA PUTEM APLIKACIJE!
Subotica, Foto: Printscreen/Instagram/suboticaživi

nešto novo

SUBOTICA: PREZENTOVAN EKOLOŠKI SISTEM „gReact”! PRIJAVA PROBLEMA PUTEM APLIKACIJE!

Nova aplikacija je jednostavna za upotrebu i u velikoj meri olakšava prijavu problema ekološke prirode i predstavlja dobar način da se detektuje što više problema na teritoriji cele Srbije

Objavljeno:

Građani Subotice i cele Srbije, od ponedeljka mogu da prijavljuju sve probleme vezane za zaštitu životne sredine, putem nove aplikacije pod imenom „gReact” (Green Reaction) koja je danas zvanično prezentovana i u Subotici. Prezentaciji je prisustvovao državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, Aleksandar Dujanović, koji je ujedno i objasnio funkcionisanje novog sistema koji će u velikoj meri olakšati prijavu problema građanima.

“Aplikacija je počela sa radom u ponedeljak i po dosadašnjim rezultatima, građani je već uveliko koriste kako bi prijavili probleme. Pristiglo je oko 200 prijava koje administratori prosleđuju nadležnim organima na jedinici lokalne samouprave, inspekcijama i ostalim organima, kako republičkim tako i jedinicama lokalnih samouprava. Aplikacija je dostupna svim građanima Srbije i mogu je skinuti sa Google play-a, Apple store-a. Takođe, još jedan način je prijava putem MMS-a, SMS-a, na broj telefona 0665555003 i putem kol centra, na brojeve 0800003003 u radnom vremenu od 07.30 do 15.30 na ovaj broj telefona”, objasnio je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, Aleksandar Dujanović.

Nova aplikacija je jednostavna za upotrebu i u velikoj meri olakšava prijavu problema ekološke prirode i predstavlja dobar način da se detektuje što više problema na teritoriji cele Srbije. Državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, Aleksandar Dujanović, ističe da će nakon prijave problema, lokalnim samoupravama dati rok da odgovore na zahtev, kako bi se u što kraćem roku rešio svaki problem koji građani prijave.

“Ovaj informacioni centar obuhvata teritoriju cele Srbije. Veoma je važno da se na svaki zahtev odgovori u što kraćem roku, kako bismo mogli da finansiramo i planiramo budžet pojedinim jedinicama lokalnih samouprava. Mi ćemo dati rokove svim jedinicama lokalne samouprave da na naš zahtev odgovore u roku od 7 dana, a građani da dobiju svoj odgovor. Jako je bitno da građani učestvuju zajedno u rešavanju određenih problema koji se dešavaju u zaštiti životne sredine”, izjavio je državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, Aleksandar Dujanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.