U KOVID BOLNICI U POŽAREVCU PREMINULA 3 PACIJENTA: Evo kakva je EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA
Bolnica, Foto: RINA

PANDEMIJA

U KOVID BOLNICI U POŽAREVCU PREMINULA 3 PACIJENTA: Evo kakva je EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

On je napomenuo da im ovakva situacije predstavlja ogroman problem u organizaciji rada koji se danima odvija u otežanim uslovima

Objavljeno:

U kovid bolnici u Požarevcu juče su preminula tri pacijenta – muškarac iz Malog Crnića star 78 godina, žena iz Kučeva stara 69 i žena iz Velikog Gradišta, stara 53 godine.

Svi su imali teške pridružene bolesti i preminuli su od komplikacija koje je izazvao kovid. U ovoj bolnici trenutno je na lečenju 117 pacijenata, od kojih je oko 60 odsto nevakcinisanih. Među njima najviše je starijih osoba i gotovo svi imaju neke hronične bolesti, pa su i kliničke slike teške. Dve trećine kovid pacijenata je na terapiji kiseonikom, a nema nijednog na respiratoru.

1 / 5 Foto: RINA

-Trenutno se 160 zaposlenih u Opštoj bolnici nalazi se na bolovanju usled zaražavanja, od kojih 106 ima aktuelnu infekciju, 51 je na produženom bolovanju i četvoro je u izolaciji zbog kontakta sa obolelima. Najveći broj obolelih, više od 100, čine medicinske sestre, a od kovid pozitivnih radnika samo jedan se nalazi na bolničkom lečenju – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On je napomenuo da im ovakva situacija predstavlja ogroman problem u organizaciji rada koji se danima odvija u otežanim uslovima. Zato apeluje na građane da budu odgovorni i shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sistem Požarevca.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.