Počeli radovi na rekonstrukciji podzemnih prolaza na Terazijama
Beograd, Foto: Aleksandra Čolić

GRAD BEOGRAD

Počeli radovi na rekonstrukciji podzemnih prolaza na Terazijama

Vesić je najavio i rekonstrukciju podzemnog prolaza "Zeleni Venac" koja bi trebalo da počne na jesen.

Objavljeno:

Grad Beograd je počeo jutros radove na rekonstrukciji podzemnih pešačkih prolaza na Terazijama, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"Radovi su počeli demontažom nadstrešnice prolaza kod hotela Balkan. Planirano je da do kraja godine budu obnovljena i preostala dva podzemna prolaza na Terazijama i to kod Palate Albanija i kod Igumanove palate", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Televizije Prva, preneo je Beoinfo.

On je objasnio da će biti promenjene nadstrešnice na ulazima i izlazima, zamenjene pokretne stepenice, obnovljene podne, zidne i plafonske obloge, sanirane instalacije kišne kanalizacije, postavljeno novo led osvetljenje, ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe sa invaliditetom i postavljene kamere putem kojih će policija i komunalna milicija 24 sata kontrilisati šta se dešava u prolazima.

"Najvažnije od svega je što Grad ima ugovor sa kompanijom koja će da održava ove prolaze, da skida grafite, da ih pere i čisti tako da oni neće biti uništeni posle rekonstrukcije kako to obično bude kod nas", poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da su u prethodnih godinu i po dana kompletno rekonstruisana tri podzemna pešačka prolaza: u Ulici Jurija Gagarina kod TC "Piramida", u Bulevaru Mihajla Pupina kod TC "Ušće" i u Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma.

Vesić je najavio i rekonstrukciju podzemnog prolaza "Zeleni Venac" koja bi trebalo da počne na jesen.

(Espreso/TV prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.