KAKO MOŽETE NAJBOLJE UŠTEDETI NA RAČUNIMA ZA STRUJU? U stanu vam može biti toplo i na -20 stepeni, obratite pažnju
Bosch, Foto: Nemanja Pančić

DA LI ZNATE?

KAKO MOŽETE NAJBOLJE UŠTEDETI NA RAČUNIMA ZA STRUJU? U stanu vam može biti toplo i na -20 stepeni, obratite pažnju

Kao visokotehnološka inovativna kompanija zapošljava na stotine inženjera različitih profila

Objavljeno: 16:32h

Preduzeće Robert Bosch sa sedištem u Beogradu osnovano je 2006. godine, ali od 2012. kompanija je uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji, od čega više od 18 miliona evra samo tokom 2020. godine, zaposlila preko skoro 2.000 ljudi, ali i svim ljudima u Srbiji pružila mogućnost da ostvare velike uštede i inovacije u svom domu.

Bosch je vodeći globalni dobavljač tehnologija i usluga koji poboljšava kvalitet života širom sveta inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama, a u našoj zemlji jedan od najvažnijih investitora i poslodavaca koji zahvaljujući proizvodnji delova za automobile spada u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji. Kompanija beleži izuzetan rast, kako u broju zaposlenih, tako i u celokupnom poslovanju, od proizvodnje u automotive industriji, preko usluga, gde se naročito izdvajaju IT usluge, razvojni centar u proizvodnji, distribucija širokog asortimana proizvoda kao i učešće na velikim i važnim projektima.

Kao visokotehnološka inovativna kompanija zapošljava na stotine inženjera različitih profila, dok veliki broj naših studenata završnih godina i diplomaca ima priliku da prve karijerne korake načini upravo u ovoj kompaniji. Bosh je poznat i po tome što pruža jednake mogućnosti razvoja pripadnicima oba pola i što aktivno i snažno podržava razvoj žena, pa se tako Bosch u Srbiji ističe visokim brojem koleginica na liderskim pozicijama.

U 2021. godini, Bosch fabrika u Pećincima zapošljavala je oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inženjerskih pozicija, logistike do odeljenja podrške.

Takođe, ova kompanija olakšava život našim građanima nudeći im moderna evropska prilagođena rešenja za klimatizaciju prostorija i toplu vodu koja odlikuje najsavremenija tehnologija, povezanost i lakoća korišćenja. Bosch je prisutan u svim segmentima tržišta opreme za grejanje i pripremu tople vode u domaćinstvu, ali ono po čemu se izdvaja jesu toplotne pumpe koje svojim korisnicima pružaju enormne godišnje uštede.

Zahvaljujući svom inteligentnom radu, toplotnu pumpu ubrajamo u visokoefikasne uređaje za uštedu energije, a sve što im je potrebno za rad jeste električna struja kao pokretačka energija čija je cena kod nas među najnižima u Evropi. U najboljem slučaju 17 odsto električne energije dovoljno je da vam pruži 100 odsto komfornog grejanja i korišćenja tople vode. Sa toplotnom pumpom sa vazduhom kao izvorom toplote, štedite novac iz dana u dan, ali i dalje možete da obezbedite ukupnu potrebu toplote u vašem domu na ekonomičan i ekološki odgovoran način, čak i na temperaturama nižim od -20 stepeni.

Toplotna pumpa vazduh-voda nudi idealno rešenje za grejanje, proizvodnju tople vode i hlađenje, pri tom čuva okolinu, a pravi ozbiljne uštede u potrošnji energije. Toplotne pumpe u odnosu na tradicionalne bojlere donose do 75 odsto besplatne energije iz obnovljivih izvora i uređene su tako da nema zagađenje, odnosno smanjeno je emitovanje ugljen-dioksida uz izuzetno visoku efikasnost.

Bosch kompanija na sve ove načine pruža Srbiji bolji standard i jača ekonomiju, a pod svoj delokrug rada obuhvata proizvodnju sistema, metlica i motora brisača; distribuciju širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervni delovi i dijagnostička oprema za automobilsku industriju, električni ručni alati, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema kao i aparati za domaćinstvo; usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije), a pod njenu oblast rada spada još i preduzeće BSH aparati za domacinstvo osnovano 2012. godine, a od 2014. godine akvizirano od strane Bosch Grupe, koje se bavi distribucijom širokog asortimana proizvoda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.