PACIJENTI U NIŠU DOBIJAJU DUHOVNU PODRŠKU: Niška BOLNICA uskoro dobija CRKVU!
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

PARAKLIS

PACIJENTI U NIŠU DOBIJAJU DUHOVNU PODRŠKU: Niška BOLNICA uskoro dobija CRKVU!

Inače, paraklis, odnosno mala crkva, je i 2011. godine izgrađena ispred niškog Doma zdravlja

Objavljeno:

Crkva Živonosnog istočnika presvete Bogorodice biće izgrađena između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, a ustanova je decembra prošle godine dobila i građevinsku dozvolu za taj poduhvat. Iz Kliničkog ne preciziraju da li će izgradnja biti ove godine, ali kažu da ima dosta zainteresovanih donatora koji bi pomogli podizanje verskog objekta.

Prošlog leta je usvojen urbanistički projekat Zavoda za urbanizam za crkvu koja će biti na površini od 70 kvadrata, a v.d. načelnik Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković kaže da je Klinički centar krajem prošle godine dobio i građevinsku dozvolu za taj objekat. Mala crkva će, kako navodi, biti dopunski i prateći objekat zdravstvene ustanove.

- Crkva se nalazi između zgrade Kardiologije, Nefrologije i te centralne pešačke komunikacije, na dobrom atraktivnom mestu. Inače, na tom mestu, gde je izdata građevnska dozvola za crkvu, ne nalazi se u tom bloku nijedno drvo i zbog izgradnje crkve neće biti posečeno nijedno drvo, to je park, a drveće je po obodu - navodi Stanković.

Projekat je radio arhitekta iz Vojvodine Dimitrije Marinković, a radove bi, kaže, trebalo da plate donatori. Da ima zainteresovanih donatora potvrđuju i iz Univerzitetskog kliničkog centra, ali ne preciziraju da li će gradnja početi ove godine, kao ni to koliko će koštati.

Inače, paraklis, odnosno mala crkva, je i 2011. godine izgrađena ispred niškog Doma zdravlja.

(Espreso / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.