IMENA ZA BEBE ROĐENE U FEBRUARU: Inspirisana su bojama i biblijskim ličnostima
Beba, Foto: Profimedia

PREDLOZI

IMENA ZA BEBE ROĐENE U FEBRUARU: Inspirisana su bojama i biblijskim ličnostima

Postoje i lepa internacionalna imena koja možete dati bebi ako želite da "svuda" gde je život odvede njeno ime mogu da izgovore

Objavljeno: 10:52h

Stari Latini su imali izreku: “Homen est nomen”, odnosno da je čovek ime koje nosi. Od davnina se veruje da ime određuje karakter deteta, pa tako roditelji odvajkada brižljivo biraju imena svojih naslednica i naslednika.

Srpska imena imaju različita značenja, poput imena Zdravko (gde želimo da dete bude zdravo), do onih mali manje vidljivih kakvo je ime Aleksandra koje poreklo vodi iz grčkog jezika, od reči aléxo i andrós, što u prevodu znači zaštitnica, ona koja brani ljude.

Kada je u pitanju izbor imena, najbolje je da slušate svoj osećaj. Možda ćete znati ime bebe prvi put kad je ugledate. Slušajte svoju intuiciju i to je jedan od najboljih načina da izaberete ime koje će vam odgovarati.

1 / 8 Foto: Profimedia

Ako tražite ime za bebu i termin vam je u februaru, ovo su najlepši predlozi! Imena za devojčice i dečake rođene u drugom mesecu godine inspirisana su bojama i biblijskim ličnostima, a možete odabrati i univerzalna, međunarodna imena.

Cvet meseca februara je ljubičica, zbog čega možete dati devojčici ime vezano za ljubičastu boju - Violeta ili Lila.

Zbog svetaca u februaru, koji "padaju" na 14. dan meseca, popularna su i imena Trifun i Valentin, kao i Valentina za devojčice. David je takođe lepo ime za dečake, a znači "voljen".

Postoje i lepa internacionalna imena koja možete dati bebi ako želite da "svuda" gde je život odvede njeno ime mogu da izgovore, a statistika u Engleskoj pokazuje da se upravo u februaru najčešće daju ova - Leo, Oliver, Noa i Jakov za dečake, odnosno Olivija, Amelija, Ava, Sofija i Izabela za devojčice.

(Espreso / Yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.