BOLNICE SU ZAKRČENE ZBOG PRELOMA: Doktorka iz Hitne pomoći upozorava građane - "RAZMIŠLJAJTE PAR KORAKA UNAPRED"
Doktorka Danijela Jeftić, Foto: Printskrin/RTS

oprez zbog leda

BOLNICE SU ZAKRČENE ZBOG PRELOMA: Doktorka iz Hitne pomoći upozorava građane - "RAZMIŠLJAJTE PAR KORAKA UNAPRED"

Hitna pomoć imala je trocifren broj intervencija i tokom protekle noći, ali i tokom proteklog dana

Objavljeno:

Doktorka Danijela Jeftić iz Hitne pomoći rekla je za RTS da je zajednički imenitelj tokom svih ovih dana ogroman broj povreda i na javnim mestima, a tokom noći bilo je dosta i kućnog traumatizma. Imali smo toliko preloma da su bolnice bile zakrčene, navela je Jeftovićeva.

Hitna pomoć imala je trocifren broj intervencija i tokom protekle noći, ali i tokom proteklog dana.

Doktorka Danijela Jeftić iz Hitne pomoći rekla je da je 115 poziva bilo noćas, a 125 tokom jučerašnjeg dana, dok je broj intervencija juče na javnim mestima bio 21, a noćas 13, do ovog trenutka bilo je oko 1.600 poziva Hitnoj.

"Zajednički imenitelj tokom svih ovih dana je ogroman broj povreda i na javnim mestima, a tokom noći bilo je dosta i kućnog traumatizma", istakla je Jeftićeva.

Prema njenim rečima, imali su toliko preloma da su bolnice bile zakrčene.

"Uglavnom se radi o starim ljudima, mada je bilo dosta povreda i kod mlađih. Kod starijih je to najčešće prelom kuka", navela je doktorka i upozorina i na prelome glave.

Hitna pomoć
foto: Printskrin/RTS

Apelovala je na sve starije sugrađane da razmišljaju par koraka unapred i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da im mlađi pomognu u nabavci.

Govoreći o značaju vitamina D, rekla je da on ojačava naše kosti i da je bitan za sve starosne kategorije, posebno kod dece, trudnica i starijih.

"Treba da ga unosimo stalno, opadanje kose, melanholija, depresija, česti bolovi u kostima treba da nas upućuju na manjak vitamina D i da ga redovno nadoknađujemo", istakla je Jeftićeva.

Kako je rekla, istraživanja pokazuju da je D vitamin povezan i sa migrenama, dijabetesom, menstrualnim sindromom, hipertenzijom, autoimunim i malignim bolestima.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.