POSEBAN OPREZ ZBOG MRAZA KOJI SE NA PUTEVIMA PRETVARA U LED! AMSS izdao važno upozorenje za VOZAČE
Put, Foto: RINA

ledeni dani

POSEBAN OPREZ ZBOG MRAZA KOJI SE NA PUTEVIMA PRETVARA U LED! AMSS izdao važno upozorenje za VOZAČE

Kraj zimskog raspusta i početak drugog polugodišta znači i više dece na ulicama u gradovima, a posebno oko škola na koje vozači moraju da obrate pažnju i dodatno smanje brzinu za vreme vožnji

Objavljeno:

Snežne padavine su uglavnom prestale, medjutim sada jak mraz svaku vlažnu deonicu pretvara u led, pa se vozačima savetuje da krenu ranije jer će im biti potrebno više vremena da odlede vozilo a u ovakvim uslovima vožnje česti su zastoji i prekidi u saobraćaju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kraj zimskog raspusta i početak drugog polugodišta znači i više dece na ulicama u gradovima, a posebno oko škola na koje vozači moraju da obrate pažnju i dodatno smanje brzinu za vreme vožnji.

To je veoma bitno u zimskim danima kada su trotoari prekriveni snegom i ledom pa pešaci, ali i deca, koriste ulice za hodanje, upozorova AMSS.

1 / 10 Foto: Privatna arhiva

Neprohodni su putevi Odvraćenica-Preko Brdo i Raška-Kuti-Odvraćenica, a na snazi su zabrane za kamione i šlepere s prikolicom na brojnim putevima na Kopaoniku, Divčibarama, Goču, Goliji, teritoriji Valjeva, Šapca, Žagubice, Negotina i Majdanpeka, Ljubovije, Uba, Raške, Novog Pazara, Kraljeva i Sjenice.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Kamioni na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu na prelazu Gradina čekaju sat i po, na prelazu Batrovci tri sata, na prelazima Šid i Kelebija dva sata, a na Horgouš jedan sat.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.