PUTEVI SRBIJE UPUTILI APEL: Vozači se pozivaju na OPREZ zbog predstojećih LEDENIH DANA
Ilustracija, Foto: RINA

oprez!

PUTEVI SRBIJE UPUTILI APEL: Vozači se pozivaju na OPREZ zbog predstojećih LEDENIH DANA

Apelovali su na poštovanje ograničenja brzine i korišćenje zimskih guma

Objavljeno:

Javno preduzeće Putevi Srbije apelovalo je na vozače da u naredna dva dana, zbog najavljenih temperatura ispod nule, budu posebno oprezni u vožnji i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Iz tog preduzeća su upozorili vozače da se sutra i u utorak, 25. januara očekuju "ledeni dani".

1 / 5 Foto: Profimedia

Apelovali su na poštovanje ograničenja brzine i korišćenje zimskih guma.

U Srbiji se sutra i prekosutra očekuju ledeni dani sa najnižom temperaturom i do minus 15 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Sutra ujutru očekuje se umeren i jak mraz i hladno vreme, a tokom dana će uglavnom biti sunčano. Na istoku, jugoistoku i jugu promenljivo oblačno mestimično sa slabim snegom. Duvaće slab i umeren severni, krajem dana u skretanju na zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura kretaće se od minus 12 do minus sedam, lokalno oko minus 15, a najviša dnevna u većini mesta od minus četiri do minus jedan (ledeni dan), u Timočkoj Krajini jedan stepen.

U Beogradu će jutro biti vedro i hladno sa umerenim, mestimično i jakim mrazem. Tokom dana će biti sunčano.

1 / 21 Foto: Ana Paunković

Najniža temperatura biće oko minus sedam, na širem području grada oko minus 11, a najviša dnevna oko minus dva stepena (ledeni dan).

Ledeni dani očekuju se do srede, kada će postepeno biti toplije. U petak tokom dana u nižim predelima moguća je pojava kiše ili susnežice.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 24. januar 2022. godine: Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i kardiovaskularni bolesnici. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima.

Bonus video:

01:41

Sastanak Aleksandra Vulina i Gorana Selaka

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.