NAKON ŠTO JE OTKRIVEN PRVI SLUČAJ FLURONE U SRBIJI, DOKTORKA OTKRILA SIMPTOME! Ovo je karakteristično za nju!
Verica Jovanović, Foto: RTS / Printscreen

važno

NAKON ŠTO JE OTKRIVEN PRVI SLUČAJ FLURONE U SRBIJI, DOKTORKA OTKRILA SIMPTOME! Ovo je karakteristično za nju!

Ona je dodala da će se flurona ponavljati i da je institut Torlak prvi put u ovog godini uočio istovremeno prisustvo gripa i korone kod iste osobe

Objavljeno:

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" izjavila je, gostujući na Javnom servisu da je u Srbiji registrovan prvi slučaj flurone.

Flurona je dobila ime po svojoj prirodi, a ona je zapravo mešavina gripa i korone, jer se registruje prisustvo oba u isto vreme kod pacijenta. Dr Jovanović je odlučila i da objasni u čemu je razlika između ta dva.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Jako se teško razlikuje klinička slika između kovida i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva kovid infekciju", navela je Jovanovićeva za RTS.

Ona je dodala da će se flurona ponavljati i da je institut Torlak prvi put u ovog godini uočio istovremeno prisustvo gripa i korone kod iste osobe. Ukoliko primetite neke od ovih simptoma obavezno posetite lekara kako biste bili sigurni o čemu se radi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.