SUBOTICA: Građani dostavili PREDLOGE U OKVIRU PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA
Subotica, Foto: Subotica živi

SLUŠAJU SVOJE SUGRAĐANE

SUBOTICA: Građani dostavili PREDLOGE U OKVIRU PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA

Građani su popunjavanjem anketnih listića u svim mesnim zajednicama u Uslužnom centru Gradske uprave i elektronskim putem, izrazili svoje predloge i sugestije

Objavljeno:

Budžet Grada Subotice za 2022. godinu, usvojen je krajem decembra meseca i iznosi 7.5 milijardi dinara, što je u odnosu na prethodnu godinu, za 1.9% više! Kao i svake godine, budžet je pažljivo, odgovorno i oprezno planiran, a novina ove godine je svakako uvođenje participativnog budžetiranja, koje je građanima Subotice omogućilo da daju svoje predloge i sugestije. Prvi čovek Grada Subotice, gradonačelnik Stevan Bakić, istakao je kako se javio veliki broj građana, s obzirom da je ovo prvi put da se uvodi participativno budžetiranje.

“Po pitanju kreiranja budžeta za 2022. godinu, ovo je jedna novina koju smo po prvi put uveli u Gradu Subotici. Na naše iznenađenje, s obzirom da se radi o jednom novom procesu, javio se veliki broj građana, koji su dali svoje predloge i sugestije, tačnije njih 250.”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Grad Subotica, sluša svoje sugrađane i njihove predloge i sugestije, pa su se tako neki od predloga građana već poklopili sa strategijom i prioritetima grada.

“Građani su popunjavanjem anketnih listića u svim mesnim zajednicama u Uslužnom centru Gradske uprave i elektronskim putem, izrazili svoje predloge i sugestije. Predlozi naših sugrađana, većinom su se odnosili na komunalnu infrastrukturu, izgradnju ulica, vodovoda, kanalizacije, igrališta i drugih. Ono što je dobro je da se mnogo tih predloga poklopilo sa strategijom i prioritetima grada, tako da činimo sve kako bi našim sugrađanima izašli u susret i ispunili njihova očekivanja”, izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice za Subotica živi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.