OGROMNI REDOVI ISPRED KOVID AMBULANTI: Među hospitalizovanima dominiraju nevakcinisani!
Bolnica, Foto: Rts/Printscreen

BROJEVI RASTU

OGROMNI REDOVI ISPRED KOVID AMBULANTI: Među hospitalizovanima dominiraju nevakcinisani!

U Srbiji 2.436 hospitalizovanih pacijenata

Objavljeno:

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.436.395 osoba, a zabeležen je 13.071 smrtni slučaj, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. U Srbiji 2.436 hospitalizovanih pacijenata

1 / 5 Foto: Profimedia

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 2.436 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se, prema jučerašnjem preseku, nalazi 99 osoba.

Pogoršava se epidemijska situacija u Srbiji. Virus je, prema poslednjem preseku, potvrđen kod još 11.248 ljudi, a testirane su 25.323 osobe. Od posledica zaraze preminulo je još 26 osoba.

Direktor KCS-a profesor Milika Ašanin rekao je za RTS da je situacija teška i da se značajno povećao broj pacijenata u prijemno-trijažnoj ambulanti Infektivne klinike.

"Među hospitalizovanim pacijentima dominiraju nevakcinisani, ima dosta mlađih ljudi, ali moram da kažem da nije mali broj onih koji su prebolovali, pa čak i onih koji su vakcinisani", istakao je Ašanin, koji je napomenuo da se broj hospitalizovanih polako povećava, ali ne i broj pacijenata na odeljenjima intenzivne nege.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je u okviru Kovaks programa, u mnoge siromašne zemlje, koji podržavaju UN, do sada isporučeno milijardu doza vakcina.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.