KORONA ZAVLADALA MAČVANSKIM OKRUGOM! Najgore je u Loznici
Korona virus/ilustracija, Foto: Profimedia

užas

KORONA ZAVLADALA MAČVANSKIM OKRUGOM! Najgore je u Loznici

U Mačvanskom okrugu broj pozitivnih poslednja tri dana je stalno iznad pet stotina

Objavljeno:

Trend započet u ovoj godini, da u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, bude više prvih nego kontrolnih pregleda nastavljen je i tokom jučerašnjeg dana kada je od 267 pregledanih građana njih 158 došlo na prvi pregled zbog sumnje da imaju simptome kovid infekcije.

Jedanaest pacijenata je upućeno infektologu gde je pregledano 49 osoba od kojih 22 do sada nisu dolazile lekaru. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 34 pacijenta, trideset manje nego dan pre, ali je otkrila šest novih pneumonija, samo jednu manje nego prethodnog dana iako je broj snimaka pluća skoro prepolovljen. Na kovid odeljenjima trenutno se nalazi 31 pacijent, četiri više nego juče, ali je dobro da nema preminulih niti osoba na respiratoru.

U Mačvanskom okrugu broj pozitivnih poslednja tri dana je stalno iznad pet stotina, juče su potvrđena 542 pozitivna uzorka na kovid -19, 31 manje nego dan pre, ali se broj obolelih neprekidno povećava, u odnosu na sredu uvećan je za 476, i trenutno 3.831 osoba boluje od korone.

Trocifreni su Šabac i Loznica sa 209, odnosno 153 pozitivna, dok je od šest opština najviše novozaraženih u Bogatiću (85). Ljubovija ih ima 28, Koceljeva 20, Mali Zvornik 18, Krupanj 15, a Vladimirci četrnaest. Šabac se primakao broju od hiljadu i po obolelih, trenutno ih je 1.495, a prati ga Loznica sa 1.272 bolesna. Trocifreni su i Bogatić sa 489, Ljubovija 172, Mali Zvornik 114, Koceljeva 108, Vladimirci sto, a ispod stotke je samo Krupanj sa 81 građaninom koji se bori sa koronavirusom.

Utisak je da sve više građana nosi maske na ulici, ali i da ih u nekim trgovinama, gde su to donedavno izričito tražili od mušterija, zaposleni uglavnom ‘’drže’’ na bradi, ili otkrivenog nosa.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.