ODLAŽE SE JANUARSKI ISPITNI ROK ZBOG KORONE: Prorektor BG univerziteta o situaciji na fakultetima
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

nove mere

ODLAŽE SE JANUARSKI ISPITNI ROK ZBOG KORONE: Prorektor BG univerziteta o situaciji na fakultetima

Poštovane koleginice i kolege, usled trenutne epidemiološke situacije i zaraženosti velikog broja ispitivača našeg Fakulteta, postoji mogućnost da će doći do odlaganja januarskog ispitnog roka

Objavljeno:

Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu najverovatnije će dobiti još mesec dana za učenje. Zbog korona virusa, tačnije velikog broja zaraženih ispitivača na Medicini, sve je izvesnije da se januarski ispitni rok na ovom fakultetu pomera za februar.

- Poštovane koleginice i kolege, usled trenutne epidemiološke situacije i zaraženosti velikog broja ispitivača našeg Fakulteta, postoji mogućnost da će doći do odlaganja januarskog ispitnog roka. Naglašavamo da nećemo ostati uskraćeni za rok, već će se uvesti dodatni rok. Takođe, ostaće isti spiskovi studenata po ispitivačima, tako da je jedino što se menja datum održavanja roka - saopštio je Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Kako su dalje naveli, rok će biti organizovan ili polovinom februara ili u terminu za kada je zakazan februarski rok, a naredni rok bi onda bio u martu.

Na ostalim fakultetima januarski rok najverovatnije će se održati krajem meseca i početkom februara.

Prof. dr Dejana Filipovića, prorektora za nastavu Univerziteta u Beogradu ne čudi ovakva odluka jer je, kako kaže, situacija sa zaraženima znatno gora nego pre samo mesec dana.

- Prema podacima Studentske poliklinike, broj zaraženih studenata znatno je veći nego u prvoj polovini decembra. U proseku je pozitivan svaki drugi testirani student. Fakulteti imaju autonomiju da sami organizuju nastavu i polaganje ispita u skladu sa epidemiološkom situacijom - poručuje prof.dr Filipović za Telegraf.

On dodaje da su studenti još pre Nove godine izrazili želju da se vrate direktnoj nastavi, ali da će to još biti razmaatrano do 15. februara.

- Verovatno je da će opet morati da se ide kombinovano, ali to će svaki fakultet odlučiti zasebno - smatra naš sagovornik.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.