LUKA JE DEDOVINU PRETVORIO U SAN SVAKOG KO ŽIVI U GRADU: Ima 1 ŽELJU, a svaka njegova reč će vas PRODRMATI! (FOTO)
Luka, Foto: Ustupljene fotografije

Čari zlatibora

LUKA JE DEDOVINU PRETVORIO U SAN SVAKOG KO ŽIVI U GRADU: Ima 1 ŽELJU, a svaka njegova reč će vas PRODRMATI! (FOTO)

Još kao dete, nisu ga toliko privlačile kompjuterske igrice i virtuelni svet, koliko igra sa njegovim ovčicama i briga o njima

Objavljeno:

Luka Crepuljarević, rodom iz Kraljeva, ima samo 19, a pre nekoliko godina izabrao je put kojim retko ko ide, što mu je okrenulo život za 180 stepeni.

Ako njega pitate, da je ponovo u situaciji da bira, odabrao bi isto.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Iako je živeo u Kraljevu, detinjstvo provodi na svojoj dedovini, okružen netaknutom prirodom, čistim vazduhom i prelepim zlatiborskim predelima.

Još kao dete, nisu ga toliko privlačile kompjuterske igrice i virtuelni svet, koliko igra sa njegovim ovčicama i briga o njima.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Nakon porodične tragedije, seli se na Zlatibor kako bi pomogao bolesnoj baki koja više nije bila u stanju da živi sama.

S obzirom da mu je ljubav prema prirodi i životinjama usađena od malih nogu, donekle se i naslućivalo da bi život u gradu mogao povremeno da zameni seoskim životom, ali to da će se oberučke prihvatiti da drži sam domaćinstvo i pazi na staru baku, niko nije očekivao.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Iako obožava život na selu i potpuno se posvetio poslu oko domaćinstva, to ga nije omelo u ulaganju u obrazovanje.

Završio je srednju Ekonomsku školu i bio stipendista, a kasnije je svoje školovanje usmerio na Beogradsku akademiju poslovnih i umetničkih strukovnih studija, smer Carina i porezi i time spojio lepo i korisno.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Studije je upisao na budžetu, a kako kaže, podjednako uživa u poslu i školovanju i smatra da je obrazovanje bitno, kao i to da nastoji u tome da održava korak sa savremenim načinom života, ali da pritom ne gubi deo svoje tradicije i nasleđa, onog iskonskog i čistog u sebi.

''Otac mi je iz Semegnjeva i sada tu živim. Nakon smrti bake, uočavajući da će domaćinstvo da propadne, prihvatam se odgovornosti i postavljam ciljeve da negujući tradicionalne vrednosti sigurnim koracima pratim tehnologiju ovde, u Semegnjevu'', započinje nam razgovor naš sagovornik i dodaje:

"Sebe sam ovde prvi put video kada sam došao u kuću nakon bakine smrti. Osetio sam da je ovde moj mir i raj. Kada sam video da škola i moj život idu paralelno, čvrstim koracima sam započeo idiličan život baš na selu''.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Ovaj skromni momak za sebe kaže da je utehu našao upravo ovde, gde živi srećno, zadovoljno i ispunjeno što se sa ovakvim načinom života, raduje svakom novom danu.

Svoju mladost, kako kaže, ne bi dao ni za šta na svetu.

Nesebično nam je otvorio vrata svog doma i bliže nam dočarao svoju svakodnevnicu.

Može se reći da poseduje malo životinjsko carstvo, na koje je izuzetno ponosan.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

"Imam sve što treba jednom domaćinstvu od ovaca, svinja, kokoški, psa, mačke. Uskoro stiže i pojačanje sa jednom kravom'', tvrdi.

Planovi za budućnost

U početku je imao svega nekoliko životinja, ali je postepeno, u skladu sa mogućnostima, laganim, ali sigurnim koracima gradio svoje carstvo.

Neki dalji plan i cilj mi je da održim ovo što imam, da sadim vrt i održavam plastenik. Neki kratkoročni cilj bi mi bio da uspešno završim svoje školovanje, a dugoročni da osnujem porodicu, jer mi je to velika želja. Uslovi koje imam ovde na selu i kuća koja je renovirana, pored nove kuće na Zlatiboru, idu mi na ruku da će se moja želja ostvariti.

Dobar glas daleko se čuje, pa je tako Lukina priča stigla i do malih ekrana.

Takođe je imao želju da obnovi staru dedinu kuću, u čemu mu je ukazana pomoć.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

Kako je to izgledalo, možete pogledati ovde:

Iako joj sigurno nije bilo lako, Lukina mama je nesebično podržala njegovu odluku da se posveti sasvim drugom načinu života, rekavši da je ona srećna i ispunjena kada je on najsrećniji i kada radi ono što voli.

Pored želje da nastavi da se vodi domaćinstvo i proširi priču, cilj mu je i da se nakon pandemije pozabavi seoskim turizmom.

Luka Crepuljarević
foto: Privatna Arhiva

Ukoliko vas put nanese na Zlatibor i budete želeli da doživite njegove čari na pravi način, vidite sve netaknute predele i napunite se pozitivnom energijom, mi vam od srca predlažemo da se javite ovom predivnom momku i doživite nezaboravno iskustvo.

Jedno je sigurno - probleme ćete ostaviti na kućnom pragu, a osmeh nećete skinuti sa lica.

Luki želimo da ostvari sve zacrtane ciljeve i da nikada ne izgubi entuzijazam koji ima , kao ni ljubav koju gaji prema ovom nestvarnom mestu koje je sada njegov dom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.